Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior

Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior. Sursa - pixabay.com
Trei alimente din bucătărie, un îngrășământ excelent pentru plantele de interior. Sursa - pixabay.com

Nu toată lumea cumpără din magazine îngrășăminte pentru plantele de apartament. 

Majoritatea gospodinelor au mai multă încredere în remediile populare. Astfel de metode au demonstrat că sunt foarte eficiente. Cele 3 produse, despre care vom vorbi azi, sunt folosite în fiecare bucătărie.

Zahărul obișnuit poate juca un rol important în îmbunătățirea sănătății florilor. Se crede că malțul ajută planta să absoarbă mai bine alți nutrienți din sol. De asemenea, floarea primește o cantitate excelentă de energie pentru a crește și a se dezvolta rapid. 

Puteți dizolva o cantitate mică de zahăr în apă sau puteți, pur și simplu, să stropiți produsul pe sol înainte de procedura de udare a plantelor. Zahărul poate fi folosit o dată la șapte zile.

Vezi si: Ficusul a rămas fără frunze? Iată cum poate fi salvat

Coaja de ou este un excelent pansament universal, care poate oferi florilor necesarul de nutrienți pentru o lungă perioadă de timp. Coaja de ouă se folosește și pentru neutralizarea acidității solului. Coaja trebuie zdrobită și pusă în ghivecele cu flori.

Banane. Coaja acestui fruct delicios este un depozit de minerale și vitamine. Uscați coaja bananelor în cuptor, apoi mărunțiți-o. Această pulbere, obținută din cojile de banană poate, fi adăugată periodic la plante ca îngrășământ universal.

Îngrășământ natural, preparat acasă: plantele vor crește rapid și nu veți cheltui niciun leu

Dacă sunteți obișnuiți să urmați sfaturile grădinarilor cu experiență, veți adopta rapid aceste tehnici benefice pentru accelerarea creșterii plantelor din ghivece sau a celor plantate în curte. 

De asemenea, nu uitați că trebuie să țineți cont de cele trei elemente care mențin în viață o plantă: lumina, apa și solul.

O plantă are nevoie de spațiu pentru a crește, dar și de lumină pentru o creștere optimă. Prin urmare, este important să verificați dacă locația este prea însorită sau prea întunecată. Dacă este necesar, transferați planta într-un sol care oferă condiții mai bune de creștere.

Nu au nevoie de ghivece mari: 5 plante care iubesc vasele mici

Prea puțină sau prea multă apă poate provoca daune și poate încetini dezvoltarea corectă a plantei. Verificați în mod regulat umiditatea solului înainte de fiecare udare și folosiți îngrășămintele naturale precum zaharul, coaja de ouă și cojile de banane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel