Organizatorii Wimbledon, amendați pentru că le-au interzis jucătorilor ruși și bieloruși să participe în cadrul competiției

Unsplash
Unsplash

Organizatorii de la Wimbledon au fost amendați de Asociația Femeilor din Tenis pentru interzicerea jucătoarelor ruse și bieloruse la evenimentul din această vară.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost amendat cu 207.000 lire sterline, iar Lawn Tennis Association (LTA) cu 620.000 lire sterline, după ce au oprit sportivii cu cele două naționalități să concureze la Wimbledon.

Atât All England Club, cât și LTA au făcut recurs împotriva amenzilor. Amenzile vor trebui plătite integral înainte de a putea avea loc orice audiere.

Directorul executiv al AELTC, Sally Bolton, a declarat luni reporterilor că organizația este „profund dezamăgită”.

Întrebată despre amenzi, ea a spus: „Cred că primul lucru de spus este că face obiectul unui proces legal, așa că nu pot comenta în mod specific despre asta”.

Dar ea a adăugat: „Stăm alături de decizia pe care am luat-o, suntem profund dezamăgiți de reacțiile ​​la acea decizie și probabil că nu pot spune nimic mai mult despre asta în acest moment, mă tem.”

Întrebată dacă AELTC va face recurs, ea a spus: „Da, am făcut recurs”.

Djokovic critică iarăși interdicţia impusă de Wimbledon asupra jucătorilor ruşi şi bieloruşi

Sârbul Novak Djokovic, campionul en-titre, şi-a reiterat opoziţia faţă de interdicţia generală impusă de Wimbledon jucătorilor din Rusia şi Belarus, înainte de debutul turneului al cărui câştigător en titre este, el încercând să câştige al şaptelea titlu de simplu masculin la Londra.

Wimbledon va începe luni, fără prezenţa în teren a sportivilor ruşi sau belaruşi, după ce organizatorii au luat decizia controversată de a-i interzice ca răspuns la războiul din Ucraina.

Daniil Medvedev şi Andrey Rublev, numărul unu, respectiv opt mondial, se numără printre jucătorii ruşi cărora li s-a refuzat intrarea în turneu.

Decizia All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost salutată de ucrainenii a căror ţară este în continuare atacată de forţele ruse cu ajutorul Belarusului, însă Djokovic este împotriva acestei măsuri.

„Ceea ce pot spune este că, fiind copilul unui război, mai multe războaie de fapt în anii '90, ştiu cum e să fii în această poziţie", a declarat Djokovic, într-o conerinţă de presă, citate de insidethegames.biz.„Dar, pe de altă parte, nu pot spune că sunt pe deplin de acord să interzic jucătorilor de tenis ruşi, jucătorilor de tenis din Belarus să concureze pe termen nelimitat. Pur şi simplu nu văd cum au contribuit ei la ceva ce se întâmplă cu adevărat. Adică, nu cred că este corect. Ei ar accepta compromisul de a juca sub un steag neutru. Ei merită să concureze. Ei sunt sportivi profesionişti. Niciunul dintre ei nu a susţinut vreun război sau ceva de genul acesta. Este foarte sensibil. Înţeleg ambele părţi. Este foarte greu să spui ce este corect, ce este greşit. Dar, în inima mea, ca sportiv, punându-mă într-o poziţie în care cineva mi-ar interzice să joc din cauza acestor circumstanţe, iar eu nu am contribuit la asta, nu mi s-ar părea corect."

Wimbledon a fost privat de punctele din clasament de către Asociaţia Profesioniştilor de Tenis, Asociaţia Feminină de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis în urma deciziei AELTC.

Acest lucru înseamnă că mai mulţi jucători riscă să coboare în clasamentul mondial, deoarece nu vor putea câştiga sau apăra punctele semnificative pe care le oferă un Grand Slam.

Djokovic, numărul trei mondial, va pierde cele 2.000 de puncte pe care le-a câştigat anul trecut la Wimbledon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel