Orban acuză influențe ale CCR asupra politicului

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Ludovic Orban a acuzat Curtea Constituţională a României că influenţează lumea politică, după ce la şedinţa care trebuia să fie pentru votul de învestire din Parlament nu s-a făcut cvorum. 

"Eu cred că în toate deciziile luate de CCR, cel mai important lucru e spiritul şi litera Constituţiei.Vă aduc aminte că în privinţa desemnării au fost mai multe amendamente propuse de adunarea constituantă, care au fost respinse, ceea ce arată fără tăgadă voinţa constituţională asupra procedurii de desemnare, care este în mâna preşedintelui. Din punctul meu de vedere, procedura trebuia să se deruleze, pentru că simpla comunicare a unei decizii nu trebuia să afecteze derularea unei proceduri la nivelul parlamentului.

Astăzi au chiulit parlamentarii PSD, încâlcându-şi obligaţia de a fi prezenţi la muncă. A existat un boicot al PSD şi nu pare întâmplător. Stau şi mă întreb oare cine boicotează învestirea Guvernului? Noi, care ne-am prezentat, PNL, USR, PMP, minorităţile sau aceia care au boicotat şedinţa.", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel