Oracle compară demiterea de la HP cu concedierea lui Steve Jobs de la Apple

ceo hp
ceo hp

Şeful Oracle compară demiterea de la HP cu concedierea lui Steve Jobs de la Directorul general al Oracle, Larry Ellison, consideră că Hewlett-Packard (HP) a greşit forţând-ul pe CEO-ul Mark Hurd să demisioneze, declarând  că "este cea mai proastă decizie de personal" de când Apple l-a demis pe Steve Jobs, în anii '80.

Hurd a părăsit HP la sfârşitul săptămânii trecute, după un scandal de hărţuire sexuală în urma căruia directorul nu a fost găsit vinovat de încălcarea politicii de hărţuire a companiei, dar Consiliul de Administraţie a ajuns la concluzia că acesta a efectuat rapoarte "imprecise" de cheltuieli şi a ascuns relaţia sa personală cu Jodie Fisher. Fosta actriţă a colaborat cu HP ca subcontractor, organizând evenimente pentru companie.

"Pierzându-l pe Mark Hurd, consiliul HP nu a reuşit să acţioneze în interesul angajaţilor, acţionarilor, clienţilor şi partenerilor companiei. Consiliul de Administraţie a recunoscut că a derulat o investigaţie completă în privinţa acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi că a ajuns la concluzia că acestea sunt pur şi simplu false", arată Ellison într-o scrisoare transmisă New York Times, preluat de Bloomberg.

Potrivit şefului Oracle, directorii HP s-au exprimat cu şase voturi pentru şi patru împotrivă în privinţa dezvăluirii publice a acuzaţiilor de hărţurie sexuală, dar au hotărât ulterior ca decizia să fie considerată unanimă.

Reprezentanţii HP susţin că decizia de a-l demite pe Hurd a fost unanimă.

Apple l-a concediat în 1985 pe Steve Jobs, după o confruntare a acestuia cu directorul general de atunci al companiei, John Sculley. Jobs a revenit la Apple 12 ani mai târziu şi a reuşit să readucă compania în prim-planul industriei eletronicelor de consum, ocupând în prezent postul de director general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel