Opt milioane de turişti străini în primul trimestru din acest an în Marea Britanie

Numărul turiştilor străini care au vizitat Marea Britanie în primul trimestru din acest an a crescut cu 1% faţă de perioada similară din 2018, dar cheltuielile lor au scăzut, arată datele publicate joi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit BBC şi Reuters.

În primele trei luni din acest an, opt milioane de vizitatori străini au sosit în Regatul Unit, dar cheltuielile lor au totalizat 4,3 miliarde de lire sterline (5,4 miliarde de dolari), cu 5% mai puţin comparativ cu primul trimestru din 2018.

Rezidenţii britanici au efectuat 13,6 milioane de vizite peste hotare în perioada ianuarie-martie 2019, o creştere de 2% faţă de anul precedent, iar cheltuielile lor s-au menţinut la 8,5 miliarde de lire sterline, se arată în raportul ONS.

Datele vin după ce anul trecut numărul turiştilor străini care au vizitat Marea Britanie a scăzut cu 4%, la 37,8 milioane, iar veniturile din turism au înregistrat un declin de 7%, la 22,7 miliarde de lire sterline.

După anunţarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după luna septembrie 1985.

Deprecierea lirei sterline a redus costul vacanţei în Regatul Unit pentru vizitatorii străini. În 2018, moneda britanică a recuperat o parte din valoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel