ONU a acordat unui jandarm român medalia "În serviciul păcii"

Sursa foto: masapresei.ro
Sursa foto: masapresei.ro

Primul jandarm român care participă la o misiune internaţională în Republica Haiti, căpitanul Fărcaş Silviu, a primit din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite medalia 'În serviciul păcii', a informat joi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. 

Distincţia, conferită celor mai merituoşi militari participanţi la misiunea din Republica Haiti, a fost acordată în cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat reprezentantul special al secretarului general al ONU, Sandra Honore, şi comandantul misiunii, general Ajax Porto Pinheiro.

În cadrul Misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH), cu durata de un an, ofiţerul Jandarmeriei Române îndeplineşte funcţia de monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti.

De asemenea, el participă şi la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Căpitan Fărcaş Silviu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov este primul jandarm român selecţionat de ONU să participe la misiunea din Republica Haiti.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie. Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel