O scrisoare oficială îl implică pe Jerome Valcke, al doilea om din FIFA, în scandalul de corupție

O scrisoare oficială din 2008 îl implică în scandalul de corupție  pe Jerome Valcke, mâna dreaptă a lui Sepp Blater, președintele FIFA. Ințial, Federația a negat că acesta ar avea vreo implicare în circuitele financiare investigate de procurorii americani și elvețieni.

Apariția documentului pune FIFA într-o poziție dificilă. Concret, investigația are la baza o plată  de 10 milioane de dolari, făcută de Federația de Fotbal din Africa de Sud, înaintea campionatului mondial din 2010. Banii donați de guvernul din Africa de Sud erau destinați unui program de susținere a fotbalului în Caraibe, respective Diaspora Legacy Programme. Conform anchetatorilor americani, banii au sifonați către conturi private, din care au fost plătite sume uriașe către oficiali de rang înalt ai FIFA. Cel puțin 750 de mii de dolari au ajuns astfel în contul lui Chuck Blazer, cel care a decis să colaboreze cu procurorii și a înregistrat convorbiri din interiorul organizației.

FIFA a insistat că nici secretarul general Valcke, nici un alt demniatar nu ar fi implicat.

Presa britanică publică, însă, scrisoarea oficială a Federației sud-africane, în care este informat Jerome Valcke și nu trezorierul Julio Grondona,  așa cum susținea FIFA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel