O regiune industrială a Chinei este aproape să fie închisă. Milioane de locuitori au fost carantinați din cauza COVID

Sursă foto: Unsplash (Shengpengpeng Cai)
Sursă foto: Unsplash (Shengpengpeng Cai)

O regiune industrială a Chinei riscă să intre în carantină, după ce mai multe cartiere cu milioane de locuitori au fost forțate în carantină. 

Metropola de sud a Chinei, Guangzhou, a închis peste 5 milioane de locuitori într-o carantină extinsă, în timp ce autoritățile se grăbesc să înlăture un focar de COVID în creștere și să evite activarea izolării la nivel de oraș care a devastat Shanghai la începutul acestui an. Guangzhou a raportat miercuri 3.007 de infecții la nivel local, reprezentând peste o treime din cazurile noi din China, care se confruntă cu un nivel ridicat de infecții în ultimele șase luni la nivel național.

Orașul cu 19 milioane de locuitori a devenit epicentrul celui mai recent focar de COVID din China, înregistrând peste 1.000 de cazuri noi, o cifră relativ ridicată după standardele zero-COVID ale țării, timp de cinci zile consecutive. Pe măsură ce lumea se îndepărtează de pandemie, China încă insistă să folosească carantine așa-zis rapide, teste în masă, urmărirea extinsă a contactelor celor bolnavi pentru a elimina infecțiile de îndată ce acestea apar. Abordarea cu toleranță zero s-a confruntat cu o provocare din ce în ce mai mare din partea variantei foarte transmisibile Omicron, iar costurile economice și sociale grele au atras o reacție publică tot mai înverșunată, notează CNN.

Cartiere cu milioane de locuitori au fost închise

Focarul în curs este cel mai grav de la începutul pandemiei care a lovit Guangzhou. Orașul este capitala provinciei Guangdong, care este o putere economică majoră pentru China și un centru de producție global. Cele mai multe cazuri din Guangzhou s-au concentrat în districtul Haizhu, un cartier urban în mare parte rezidențial de 1,8 milioane de oameni pe malul sudic al râului Pearl. Haizhu a fost închis sâmbăta trecută, locuitorilor fiindu-le comunicat să nu plece de acasă decât dacă este necesar, iar tot transportul public, de la autobuze la metrou, a fost suspendat. Inițial, carantina trebuia să dureze trei zile, dar de atunci a fost prelungită până vineri.

Încă două districte, cu o populație totală de 3,8 milioane de locuitori, au fost închise miercuri, pe măsură ce focarul s-a extins. Locuitorii din Liwan, un cartier vechi din vestul orașului, s-au trezit cu un ordin de a rămâne acasă. Miercuri după-amiază, un al treilea district, periferia Panyu, a anunțat o carantină care va dura până duminică. Districtul a interzis, de asemenea, vehiculele private și bicicletele pe străzi.

Școlile se mută în online, grădinițele se închid

Începând de joi, toate școlile primare și gimnaziale din cele opt cartiere urbane ale orașului își mută activitatea în mediul online, grădinițele fiind închise. Cursurile de tutorat, instituțiile de formare și centrele de zi vor suspenda, de asemenea, serviciile, au declarat oficialii din educație ai orașului într-o conferință de presă miercuri.

Testele în masă au fost lansate în nouă cartiere din oraș și peste 40 de stații de metrou au fost închise. Rezidenții considerați contacte strânse ale persoanelor infectate – care în China pot varia de la vecini la cei care locuiesc în aceeași clădire sau chiar într-un complex rezidențial – au fost transferați în masă în unități de carantină centralizate.

Focarul a dus și la anulări în masă a zborurilor de pe Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun, unul dintre cele mai aglomerate din țară. Începând de joi dimineață, 85% din cele aproape 1.000 de zboruri care soseau și plecau din Guangzhou au fost anulate, potrivit datelor companiei de urmărire a zborurilor Variflight.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel