O lămâie veche de 285 de ani a fost scoasă la licitație. Suma colosală cu care s-a vândut

foto: Instagram Brettelss Auctioneers & Valuers
foto: Instagram Brettelss Auctioneers & Valuers

Un fruct bine conservat de mai bine de 200 de ani a fost scos la licitație.

Un fruct cu o istorie remarcabilă, vechi de 285 de ani, a fost articolul-vedetă al unei licitații de succes la Casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers din Marea Britanie, captivând pe loc atenția și imaginația participanților. Lămâia a fost găsită într-un dulap chinezesc într-o stare foarte bună, ceea ce a făcut ca forma și detaliile de pe coajă să fie aproape perfectc conservate . Licitația, inițial luată în glumă, a stârnit un interes neașteptat printre participanți.

„Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline”, a transmis casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers pe pagina sa de Instagram.

Dar din dragoste

Pe lângă valoarea sa ca obiect de colecție, lămâia are o poveste captivantă care îi conferă o tentă romantică. Se crede că acest fruct deosebit a fost adus din India în trecutul îndepărtat și a fost oferit ca un gest romantic, rămânând apoi în grija celor care au apreciat valoarea sa istorică și sentimentală. „Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”, sunt cuvintele gravate pe coaja maro.

Licitația pentru acest fruct "istoric" a atras un număr surprinzător de oferte din partea colecționarilor. Lămâia a fost achiziționată cu peste 1.400 de lire sterline, iar dulapul în care a fost găsit a fost vândut la un preț modest de 32 de lire sterline.

„Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii”, a declarat proprietarul casei de licitații, David Brettell, notează foxbusiness.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel