O judecătoare de la ÎCCJ arată cum s-ar fi produs execuția ministrului David

justiție
justiție

Un judecător de la Înalta Curte de Casatie și Justiție a vrut să arate că DNA l-a executat pe fostul ministru de Interne, Cristian David, printr-un dosar fabricat, fără probe.

Lumea Justiției a prezinentat opinia separată a judecătoarei Ioana Bogdan în dosar, în sensul achitării lui Cristian David. Dosarul împotriva acestuia a fost construit de DNA în baza unui denunț făcut din închisoare de fostul primar din Jilava Adrian Mladin.

Trimis în judecată pentru luare de mită, David a ajuns să fie condamnat pentru trafic de influență, după ce s-a dispus schimbarea încadrării juridice.

Judecătoarea Ioana Bogdan a arătat că nu există nici cea mai mică probă împotriva fostului ministru de Interne, motiv pentru care se impune achitarea acestuia. Bogdan acuza în opinia separată faptul că nu există suficiente mijloace de probă care să conducă la răsturnarea prezumției de nevinovăție față de Cristian David. Judecătoarea ÎCCJ își motivează decizia de achitare prin faptul că există suspiciuni cu privire la veridicitatea celor afirmate în legătură cu implicarea lui David în activitatea infracțională descrisă prin actul de sesizare a instanței, întrucât cooperarea lui Nițescu cu organele de cercetare penală s-a limitat la acele împrejurări care excludeau orice consecințe sub aspect penal „față de propria persoană".

Judecătoarea Ioana Bogdan a acuzat și faptul că un alt denunț din dosar, cel făcut de fostul prefect al județului Buzău Cristinel Bîgiu în care se arată că „domnul Nițescu a venit din partea lui David. Ulterior, domnul David a confirmat acest aspect', nu poate să aibă valoare probatorie cu privire la dovedirea vinovăției fostului ministru de Interne. Mai mult, în opinia separată se arată că la termenul din 4 octombrie 2016, atunci când a fost întrebat expres cu privire la cele înserate în denunț, fostul prefect a spus că: „Nu îmi amintesc că David vreodată să fi venit și să mă întrebe depre această punere în posesie. Nu îmi explic de ce am făcut acele afirmații".

Declarații contradictorii

Ioana Bogdan mai acuză și gravele neconcordanțe din declarațiile care se bat cap în cap privind locația în care ar fi fost livrați cei 500.000 de euro lui Cristian David, scrie Luju.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel