O gravidă din Botoșani a murit la spital, după ce timp de 24 de ore medicii nu ar fi știut să-i pună un diagnostic. "I-au zis că are cădere psihică. Ea acuza dureri de burtă"

Foto: Captură video Pro TV
Foto: Captură video Pro TV

O gravidă din Botoșani a murit la spital, după ce timp de 24 de ore medicii nu ar fi știu să-i pună un diagnostic corect.

O gravidă în vârstă de 38 de ani a murit la Spitalul Județean Bacău, după ce timp de aproape 24 de ore mai mulți medici nu ar fi știut să îi pună un diagnostic corect, relatează Pro TV. Femeia urma să se căsătorească luna viitoare, iar iubitul ei acuză acum medicii de neglijență. Acesta susține că doctorii au tratat-o inițial pentru o viroză, deși aceasta acuza dureri abdominale. Maria Cergan era însărcinată în luna a patra, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro.

Totodată, iubitul femeii mai spune că aceasta ar fi fost investigată chirurgical abia după 12 ore de la internare, timp în care s-ar fi știut că fătul ei era mort.

„Faptul că au dat diagnostice total greşite. Au considerat-o o viroză iniţial, ba abdomen acut. Maria chiar mi-a zis când a fost transferată, că trei medici i-au zis că are cădere psihică. Ea acuza dureri de burtă, dar ei i-au spus că are o cădere psihică”, a spus Ovidiu Pruteanu, iubitul femeii.

Iubitul femeii a depus mai multe plângeri

Acum bărbatul a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Poliție, dar și la Ministerul Sănătății. În cadrul anchetelor deschise urmează să se stabilească dacă acuzațiile bărbatului se adeveresc.

„Medicul a întâmpinat o greutate în a-i expune, a-i exprima acest diagnostic dat fiind faptul că era o pacientă care își dorea foarte mult un copil. (...) Este adevărat că s-a suspicionat o viroză respiratorie peste situația de sarcina pe care avut-o”, a declarat Aurelia Țaga, directorul general al Spitalului Județean Bacău.

Mama femeii: A murit cu zile

„Cu zile a murit, dacă eu seara am vorbit cu ea, dimineaţă am sunat-o şi mi-a zis: Mămică, sunt la spital şi mi s-au uscat buzele şi nu e nimeni aici”, a declarat Baciu Aurelia, mama gravidei.

Cadavrul femeii a fost dus pentru a fi efectuată autopsia medico-legală, care va stabili cauza morții gravidei. Medicii spun că este posibil ca o afecţiune despre care nu ştia să îi fi grăbit sfârşitul, dar ancheta va stabili exact ce s-a întâmplat. 

Reamintim cazul Alexandrei Ivanov. Tânăra de 25 de ani a murit la Maternitatea Botoşani din cauza neglijenței medicilor. Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală au stabilit că medicii nu au intervenit timp de 48-96 de ore deși femeia avea o sarcină oprită din evoluție care îi punea viața în pericol.

VEZI ȘI: Cauza morții gravidei de la Botoșani. Raportul INML este gata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel