Cauza morții gravidei de la Botoșani. Raportul INML este gata

Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Foto: Facebook Alexandra Ivanov

Află în articol care este cauza morții Alexandrei, gravida de 25 de ani care a decedat la Maternitatea din Botoșani.

Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit la Maternitatea Botoşani a decedat din cauza neglijenței medicilor. Acest lucru este acum confirmat și de raportul INML. Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală au stabilit că medicii nu au intervenit timp de 48-96 de ore deși femeia avea o sarcină oprită din evoluție care îi punea viața în pericol.

"Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei", se arată în raportul INML, potrivit Antena 3 CNN.

Totodată, potrivit raportului, "starea septică generală și decesul" gravidei de 25 de ani au fost provocate de "procesele de putrefacție intra-uterină”, asta pentru că "sarcina era oprită în evoluție, fătul era mort de 2-4 zile".

Ce spune fratele tinerei

Despre rezultatele acestui raport INML a vorbit și Vlad Miron, fratele Alexandrei. Potrivit lui, necropsia confirmă faptul că sora sa a murit din cauza faptului că a fost "ignorată și neglijată" de către medicii de la Botoșani.

"După cum ați văzut, acum avem și raportul de necropsie și este așa cum am susținut încă de la început, că Alexandra a murit după ce a fost ignorată și neglijată. Medicii de la Botoșani închid toate speculațiile vizavi de moartea Alexandrei, cum că ar fi luat diferite siropuri, sau ar fi încercat să își provoace singura avortul sau alte minciuni care vin tot din partea unor medici de la Maternitatea Botoșani care, din ce văd eu, încearcă să îi ia apărarea criminalei. Un fel de părtași la crimă. Din moment ce încerci să aperi un criminal, ești cumva părtaș la crimă. (...) În acest moment așteptăm ca experții noștri să răspundă la câteva întrebări cheie pentru rezolvarea cazului, dar trebuie să și analizeze toate constatările efectuate de Medicina Legală. După ce vom primi verdictul de la experții noștri, probabil se va termina ușor-ușor și ancheta și va începe procesul", a spus Vlad Miron la postul de televiziune citat.

"Puteau să o salveze pe Alexandra"

"Medicii nu au intervenit absolut deloc. După cum au spus mai mulți experți, în opt ore, de trei ori o puteau salva. Experții nu spun degeaba treaba asta. În primul rând, dacă în cele opt ore îi făceau o analiză de sânge, îi făceau un EKG, sunt niște analize obligatorii pe care ei nu le-au făcut.

Puteau să o salveze pe Alexandra. Am văzut că au mai spus acolo că laboratorul nu a primit nicio analiză. Doctorița a spus că a dat ordin să i se recolteze analize, iar asistentele au spus că nu au reușit. Alexandra era o fire calmă, ea singură cerea să fie chiuretată. Oare dacă cerea să fie chiuretată, nu ar fi stat să i se recolteze niște analize de sânge?", a mai spus acesta.

Reamintim că Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Acolo se pare că medicii i-au făcut câteva analize, iar după au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, iar tânăra a murit în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel