O femeie misterioasă apare de jumătate de an în siajul liderului nord-coreean Kim Jong-un

O femeie a fost fotografiată alături de liderul nord-coreean în ultimele luni, adesea purtând o geantă de mână.

Există un nou personaj în cercul restrâns al lui Kim Jong-un în Coreea de Nord. Dar identitatea ei, deocamdată, rămâne un mister.

Ea a fost alături de Kim săptămâna trecută în timpul unui concert masiv în aer liber și a fost văzută purtând dosare la un discurs în parlamentul țării, Adunarea Supremă a Poporului, în care Kim a promis să nu renunțe niciodată la armele nucleare.

Mass-media de stat din Coreea de Nord publică de luni întregi fotografii sau videoclipuri care o arat pe femeie, uneori lângă Kim și alteori departe în fundal, dar nu au identificat-o niciodată.

Site-ul NK News, cu sediul în SUA, care raportează îndeaproape și critic despre Coreea de Nord, a observat-o pentru prima dată în februarie și o urmărește de atunci.

„De obicei, a fost văzută purtând o geantă de mână, care poate conține obiecte de care liderul nord-coreean are nevoie în orice moment, cum ar fi telefonul, țigările sau medicamentele”, a spus site-ul.

S-a estimat că are 30 sau 40 de ani și că ar putea fi chiar una dintre rudele lui Kim. Se crede că liderul nord-coreean are cel puțin două surori vitrege, pe nume Kim Sol-song și Kim Chun-song, ambele născute în anii 1970.

NK News a spus că Kim Sol-song, sora vitregă mai mare, ar fi „rămas activă în conducerea partidului în culise”. Se știu foarte puține despre Kim Chun-song.

Kim Jong-un a permis femeilor să acceadă în zonele înalte ale puterii

Dinastia Kim, înființată în 1948 de Kim Il-sung, a condus cu o mână de fier timp de trei generații și rareori numește femei în funcții de conducere. Totuși, Kim Jong-un a permis câtorva femei să ocupe poziții puternice, atât oficiale, cât și neoficiale.

Cea mai proeminentă este sora lui, Kim Yo-jong, în vârstă de 34 de ani, care a devenit cea mai importantă figură din regimul nord-coreean după fratele ei, reprezentându-l adesea pe plan internațional și fiind văzută drept propagandistul său șef. Se zvonește că ea este creierul din spatele imaginii publice atent construite a lui Kim, atât pe plan intern, cât și în străinătate.

Anul acesta, liderul suprem a numit-o pe prima femeie ministru de externe al țării, Choe Son-hui, în vârstă de 57 de ani. El a mai apărut alături de Hyon Song-wol, în vârstă de 44 de ani, o vedetă pop despre care se zvonește că ar fi fost fosta iubită a lui Kim, a cărei trupă cântă ode liderului.

În 2018, Kim i-a dat soției sale, Ri Sol-ju, titlul de „prima doamnă respectată”, ceea ce analiștii au spus că a fost un impuls major pentru statutul ei politic, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel