O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă

O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă / Foto: Pixabay
O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă / Foto: Pixabay

O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 ca să fie dusă la toaletă.

O femeie în vârstă de 79 de ani, internată într-o zonă tampon din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă, scrie Monitorul de Botoșani. Se pare că pacienta ar fi apelat întâi la ajutorul medicilor, dar aceștia ar fi ignorat-o. Pentru că nu se putea deplasa singură din cauza unei fracturi grave de femur, a apelat numărul de urgenţă pentru a fi ajutată să meargă la toaletă. Ea aştepta rezultatul testului COVID într-un salon de pe o secţie tampon, pentru a se putea interna. Pacienta a povestit că a chemat în repetate rânduri personalul de pe secţie, însă nimeni nu a băgat-o în seamă.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupă nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă.”, a declarat un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă.

Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost contactate de angajaţii serviciului de urgenţă, iar femeia a primit ajutor.

Ce spun reprezentanții spitalului

,,Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid.", a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

După câteva ore, femeii i-a venit şi rezultatul testului COVID-19. Rezultatul a fost negativ, astfel că aceasta a fost transferată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel