Cutremurător. O cunoscută ziaristă: Vreau să-mi cumpăr un an de viață

Livia Beju trăiește o dramă. Suferă de sindromul Marfan, o boală teribilă, ce evolueaza de la lună la lună din cauza faptului că nu își poate permite financiar un tratament lunar, controale competente sau un trai minim necesar adecvat situației. Livia Beju, ziarista care a lucrat la mai multe publicații printre care Adevărul, Jurnalul Național sau Cronica Română, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre dorințele sale în prag de sărbători.

Cum s-a pregătit Livia Beju pentru Crăciun? 

[caption id="attachment_404091" align="alignleft" width="201"] Livia Beju, o femeie cu zâmbetul pe buze, indiferent de situație[/caption]

Livia Beju: Aștept sărbătorile cu speranța de mai bine, de liniște și mă gândesc cu recunostință la toți cei care m-au ajutat și continuă să mă ajute cu orice pot ei. De asemenea, este perioada în care mă gândesc la cei care trec prin ce trec eu, cei singuri, cei de pe străzi, cei care plâng de disperare sau de durere și nu au pe nimeni lângă ei, așa cum în ultimii ani am avut și eu momente. Mă rog ca oamenii  de suflet din lumea asta să nu renunțe să ajute. E o misiune grea, dar cred că nu se compară cu nimic  să știi că tu ai dat o șansă unui om să fie mai bine. Și fără să știi, în același timp te îmbogățești  spiritual și pe tine.

Care sunt cele mai arzătoare dorințe pentru anul 2014?

Cel mai mult îmi doresc minuni în viața mea, am nevoie de ele să pot trece cu bine de încercarea asta grea, să se termine campanie începută cu bine, să pot merge la controale în afara și să-mi pot asigura un trai lunar minim necesar din donațiile primite. Să-mi pot cumpăra timp măcar pentru un an de viață fără dureri și griji. Apoi imi doresc să mă pot reîntoarce la muncă și să pot scrie și publica în continuare în proiectele mele. Dacă aș putea face abstracție de realitatea asta zilnică, mi-aș dori poate o carte, poate niște marshmallow, clătite, o geantă,.. dar cum nu pot face abstracție, vreau măcar doar o zi fără dureri și altă zi fără griji și disperare.

De mai bine de o saptamână, ați demarat campania în care cereți ajutorul tuturor celor cu suflet. Până acum, cum au reacționat oamenii? Vă așteptați să vă ajute sau vă așteptați mai degrabă la nepăsare? 

[caption id="attachment_404092" align="aligncenter" width="463"] Livia Beju, împreună cu un suflet care îi este mereu alături[/caption]

Sunt recunoscătoare și îi admir pe cei care au reacționat în urma campaniei mele. Nu mă așteptam la nepăsare, dar știam că fiecare are problemele lui și nu aș fi crezut că viața mea contează pentru atâta lume. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și îi rog să continue să mă susțină în orice mod pot ei!

Sunteți un om care nu abandonează și dați dovada de o ambiție ieșită din comun. Sunteți un exemplu! Ce vă face sa mergeți mai departe? 

Cel mai mult cred că mă face să merg mai departe credința că pot face o diferență în bine pe unde trec și că așa cum fiecare om merită o șansă, așa merit și eu o viață mai bună. Pentru asta m-am luptat mereu! Am felul meu de a vedea lucrurile și îmi place să găsesc soluții și să simplific problemele ivite. Să rezolv lucrurile, din punctul ăsta de vedere am experiență cât pentru trei vieți. Iar faptul că fac o bucurie cuiva prin ceea ce fac, mă face să rezist și mai mult greutăților. Ca să nu mai spun de bucuria mea, care este triplă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel