Nutriționistul Mihaela Bilic, lecție de nutriție de la un băiețel de 5 ani: Am rămas fără replică

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit o discuție purtată cu un băiețel de cinci ani, primind „cea mai frumoasă lecție de nutriție”.

„Am avut de nenumărate ori sentimentul de dezamăgire combinat cu tristețe și neputință văzând cât de mulți adulți/părinți aparent dornici să fie informați, care în realitate nu vor decât să le confirmi că au dreptate. Și dacă opinia ta diferă de a lor, dacă le contrazici opiniile/deciziile, te desființează, îți resping cu înverșunare informațiile, chiar dacă ai dreptate. În realitate, mulți dintre noi nu căutăm de fapt adevărul, avem nevoie doar să ne fie validat adevărul NOSTRU, indiferent cât de "strâmb" și greșit este.

Cu copiii nu e la fel, sufletul lor curat și inocent este deschis la orice noutate, îmbrățișează fără rețineri infirmațiile- mai ales pe cele pozitive, față de noi, adulții, care avem apetență pentru negativ. Iar copiii sunt dornici și să împărtășească, să spună mai departe tot ce au aflat.

De la un băiețel de numai 5 ani am primit ieri cea mai frumoasă lecție de nutriție. Întrebându-l de ce e așa negru pe degete, mi-a răspuns mândru: "Am mâncat nuci verzi, pentru că fac bine la creier! Știai că miezul de nucă arată exact ca un creier de om? Ce dovadă mai bună vrei că nucile îți hrănesc creierul?!"

Am rămas fără replică, zâmbind la explicația lui de o logică imbatabilă.

Așa e, în toate cărțile de nutriție se spune că oleaginoasele sunt un "brain food", însă o explicație atât de simplă și didactică, la obiect, n-am primit niciodată. "Cătă dreptate ai, micule!", îmi venea să-i zic. Și să-i mulțumesc, că în graba mea de om mare, am uitat că ăsta e momentul în care nucile sunt perfecte: pline de iod și cu cu miezul proaspăt. Chiar nu mai contează că-ți fac degetele negre”, a scris, miercuri, Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel