Nutriționistul Mihaela Bilic, despre salată de... paste făinoase

Paste
Paste

Nutriționistul Mihaela Bilic a răspuns la întrebarea „ce tip de paste să folosim?”

„Salată de... paste făinoase. Bucătăria italienească a cucerit mapamondul cu două tipuri de mâncare: pastele și pizza. Astăzi vorbesc despre pastele consumate reci, sub formă de salată. E vorba despre pastele făinoase clasice, care, după ce au fost fierte, sunt amestecate cu tot felul de ingrediente: legume proaspete sau coapte/trase la tigaie, sos pesto, conservă de ton, bucățele de șuncă sau cașcaval, măsline, boabe de mazăre sau fasole etc. Rezultă o salată completă pe care italienii o consumă fie ca aperitiv, fie ca fel unic- mai ales dacă e vorba de gustare", a scris Mihaela Bilic pe contul de Instragram.

A explicat și care este avantajul din punct de vedere nutritiv. „Pastele făinoase consumate reci îngrașă mai puțin. Explicația e foarte simplă: prin răcire o parte din amidon se recristalizează și nu mai poate fi absorbit, așa că rămâne în tubul digestiv. Pe lângă faptul că aportul caloric al unui astfel de preparat este mai mic, mai există un secret: amidonul recristalizat este suport nutritiv pentru coloniile de bacterii benefice din colon, cele de care depinde imunitatea noastră. Pastele consumate reci au, prin urmare, efect prebiotic".

„Țineți cont de faptul că, indiferent dacă sunt clasice sau integrale, pastele făinoase au același număr de calorii. Singura diferență sunt câteva grame de fibre în plus - 5,5g la o porție de 80g paste (nefierte), adică nesemnificativ! Important este ca pastele să fie făcute din grâu dur și să fie fierte "al dente", iar forma poate fi aleasă în funcție de preferințele fiecăruia. Concluzia: diversificați preparatele pe bază de paste făinoase, până și salată se poate face din ele", a transmis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel