Nutriționist: Cum să scăpați de pofta de dulce, fără să mâncați un desert. Se poate!

V-ați întrebat vreodată cum să scăpați de pofta de dulce, fără să mâncați un desert? Răspunsul vine de la nutriționistul Mihaela Bilic.

„Ei bine se poate, dacă mirosiți vanilie sau scorțișoară. Se pare că cele două mirodenii parfumate au un efect special asupra centrilor nervoși responsabili de relația cu zahărul. Curios este faptul că nici măcar nu trebuie să le consumăm, simplul lor miros ne satisface.

Toate produsele care conțin vanilie și scorțișoară vor fi la fel de bune chiar dacă se folosește doar 50% sau 25% din cantitatea de zahăr pe care o prevede rețeta. Deserturile pe bază de lapte (orez, fidea și griș cu lapte, budincă, șarlotă, înghețată, cremă de vanilie) nu trebuie îndulcite. Lactoza prezentă în mod natural în lapte are gust dulce, prezența făinoaselor înseamnă amidon care e și el dulce, iar dacă adăugăm puțin zahăr vanilat, vanilie și scorțișoară, rezultatul va fi delicios fără zahăr adăugat.

În practică puteți apela și la un pliculeț de scorțișoară sau o sticluță cu esență de vanilie pe care să le mirosiți ori de câte ori aveți poftă de dulce, veți fi uimiți cât de bine funcționează. Cât despre prăjituri, diminuați fără frică din cantitatea de zahăr și folosiți din belșug mirodenii parfumate care bucură simțurile fără calorii", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel