Nutriționist celebru, recomandări anti-kilograme, valabile mai ales în izolare

Nutriționistul Mihaela Bilic oferă sfaturi importante în lupta cu kilogramele în plus.

„De atâta stat în casă, începem cu toții să ne plângem de kilograme în plus, obținute mai ales din cauza mâncatului de plictiseală și lipsei de mișcare. Care sunt măsurile ce trebuie luate să prevenim dezastrul?

În primul rând, un program strict, cu trei mese principale/zi și evitarea, pe cât posibil, a gustărilor dintre mese. Această disciplină impune minții noastre un comportament clar și nu o mai lasă să poftească la toate "prostiile" din lipsă de satisfacții sau ocupație.

Apoi trebuie să punem accentul pe mâncarea clasică, gătită, care se consumă cu tacâmuri, stând la masă. Doar așa avem șansa să fim atenți la ce este în farfurie și să simțim când ne-am săturat. În plus, mâncarea gătită are multă apă și puțină grăsime, față de produsele ambalate care se pot ronțăi în canapea sau în fața unui ecran și care sunt concentrate în calorii.

Nu în ultimul rând, avem nevoie de măsură și moderație, sfatul meu este să vă limitați la maximum 1-2 farfurii de mâncare la o masă, iar porția să fie cât palmele (farfurie de 20cm). Eliminați posibilitatea de a vă reservi, procedați ca și cum ați fi la o cantină și totul este pus pe tavă, chiar dacă nu v-ați săturat, supliment nu mai primiți.

Într-o perioadă ca aceasta, disciplina e singură noastră salvare! Nu dați ascultare ideilor și poftelor minții, riscați ca, până la vară, să nu mai încăpeți în haine", a scris medicul nutritionist Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel