Nutriționist celebru, despre cârnații de Crăciun ”mai gustoși decât friptura”

Rodica Mitu / 23 dec 2019 / 16:04 Salveaza PDF Comentarii
Cârnați
Cârnați

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit câteva informații importante despre cârnați, nelipsiți de la masa de Crăciun.

„Cârnați cu de toate. (...) Românii iubesc cârnații, dar popoarele germanice au făcut din ei un cult, nu e târg sau sărbătoare fără cârnați și bere/vin fiert - în funcție de sezon. Iar de americani ce să mai zic, au invadat mapamondul cu hot-dogul lor.

De ce ne plac cârnații? Pentru că sunt ușor de mestecat (avantaj carne tocată) și sunt savuroși (avantaj condimente și grăsime). Motivul pentru care întotdeauna un cârnat va fi mai gustos decât o friptură este slănina. Grăsimea aduce gust, dar și calorii-de două ori mai multe.

Important la cârnați este să fie făcuți cu multă carne, carnea să fie primul element din lista de ingrediente. Apoi să nu conțină potențiatori de gust tip monoglutamat și, pe cât posibil, conservanți. Afumarea, uscarea și fierberea sunt procedurile prin care, alături de adaosul de sare, se prepară/păstrează cârnații.

Toate târgurile de Crăciun din Europa au cârnați, dar eu vă mărturisesc că niciunii nu se compară cu cârnații noștri afumați, prăjiți în untură și mâncați cu felii de mămăligă rece coaptă pe plită", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26