Nu suntem singuri. Câte civilizații EXTRATERESTRE ar putea exista în galaxia noastră

Oamenii de știință au calculat aproximativ câte civilizații ar putea exista în galaxia noastră și care ar putea fi contactate. 

Noi calcule ale oamenilor de știință arată că cel mai probabil numărul de civilizații extraterestre contactabile este 36, scrie The Guardian. S-ar putea să nu fie creaturi verzi și nici să ajungă pe Pământ cu o navă spațială vastă, dar specialiștii spun că ar putea exista aceste civilizații inteligente în galaxia noastră de astăzi, capabile să comunice cu ceilalți.

Experții spun că lucrarea nu numai că oferă cunoștințe cu privire la șansele vieții dincolo de Pământ, dar ar putea arunca lumină asupra propriului nostru viitor și loc în cosmos.

„Cred că este extrem de important și interesant, deoarece pentru prima dată avem într-adevăr o estimare pentru acest număr de civilizații active, inteligente, comunicante, pe care le-am putea contacta și să aflăm că există o altă viață în univers, o întrebare de mii de ani și la care încă nu se răspunde”, a declarat Christopher Conselice, profesor de astrofizică la Universitatea din Nottingham și coautor al cercetării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel