Noua Constituție: Minoritățile câștigă teren spre autonomie, traseiștii pierd mandatul

Parlamentarii Comisiei pentru revizuirea Constituției a adoptat amendamentul care sancționează traseismul. De asemenea, a fost aprobat și articolul care face  un prim pas spre autonomia teritorială.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament al senatorului PNL, Tudor Chiuariu, care prevede sancţionarea parlamentarilor traseişti

Conform amendamentului adus la art. 72, "calitatea de deputat sau de senator încetează la data demisiei din partidul sau formaţiunea din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii într-un alt partid sau o altă formaţiune politică".

De asemenea au fost aprobate și articolele referitoare la  autonomia teritorială. Art.6.- (1) este definit astfel: Reprezentanții legali ai minorităților naționale pot înființa potrivit legii privind statutul minoritaților naționale, organe proprii de decizie și executive, cu competente privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identitâții lor.(Grupuri: UDMR)

Amendament adoptat Art.12.- (5) Minoritățile naționale își pot folosi în mod liber, în spațiul public și privat propriile simboluri nașonale care reprezintă identitatea lor etnica, culturală, lingvistica și religioasă.(UDMR )

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel