Noi reguli, în GRECIA, la plajă. Amenda pentru mască se ridică la 300 de euro

foto pixabay/ Reguli la plajă în Grecia
foto pixabay/ Reguli la plajă în Grecia

Sunt noi reguli la plajă în Grecia. 

Cum arată plajele din Grecia la începutul verii 2021

Grecia a introdus noi măsuri care se aplică pe plajă. Greekcitytimes.com anunță că autoritățile au stabilit reguli specifice pentru plaje: 

Umbrelele de pe plajă și șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin patru metri distanță. 

Umbrelele și șezlongurile de pe plajă trebuie să fie dezinfectate periodic.

Angajații trebuie să poarte mască tot timpul în spațiul public și trebuie să fie testați pentru COVID-19 înainte de muncă.

Muzica nu este permisă la volum tare.  

Persoanele de pe plajă nu sunt obligate să poarte mască în timp ce înoată sau se bronzează. 

Amenda pentru nepurtarea măștii se ridică la 300 de euro

La modul general, masca este obligatorie în toate spațiile din Grecia, atât închise, cât și deschise. Amenda se ridică la 300 de euro pentru nepurtarea măștii. 

Au fost deschise spațiile de cazare în Grecia, la fel și atracțiile turistice, precum muzeele, spațiile în aer liber, restaurantele și barurile, toate cu măsura distanțării sociale. Pe timpul nopții, în schimb, e în vigoare carantina de la 00:30 la 05:00. 

Ca să intrați în Grecia, trebuie să respectați anumite condiții. Toți turiștii trebuie să completeze un PLF. Se completează AICI. În baza acestuia, veți primi un QR code la miezul nopții, fix înainte de intrarea în Grecia. De exemplu, dacă intrați în Grecia în 7 iunie, veți primi codul pe mail în noaptea de duminică spre luni, în jur de miezul nopții. Separat, trebuie să aveți o dovadă că nu sunteți infectat: că sunteți vaccinat cu cel puțin 14 zile în urmă (rapelul), că ați trecut prin boală sau că aveți rezultatul unui test PCR negativ. În plus, la graniță, se fac teste rapide celor care intră în Grecia, în baza unui sistem, același de anul trecut. Dacă refuzați testarea la graniță, vă poate fi refuzată intrarea în țară. Dacă testul rapid va avea rezultat pozitiv, veți merge în carantină la o destinație stabilită de statul elen. Costurile pentru carantină sunt asigurate de greci. Se pare că acolo va urma o retestare și se vor stabili condițiile în care fie veți continua carantina, fie veți merge în destinația de vacanță stabilită inițial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel