Noi drumuri spre litoral. Alternativă la DN39

Infotrafic
Infotrafic

Preşedintele CJ Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat miercuri, că a luat decizia finanţării lucrărilor de reabilitare şi construire pentru amenajarea a două noi căi rutiere alternative la DN 39, pentru evitarea ambuteiajelor din sezonul estival, ce vor lega sudul litoralului cu autostrada A2 şi municipiul Constanţa. 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat miercuri, că a luat decizia finanţării lucrărilor de reabilitare şi construire pentru amenajarea a două noi căi rutiere alternative la DN 39, pentru evitarea ambuteiajelor din sezonul estival, ce vor lega sudul litoralului cu autostrada A2 şi municipiul Constanţa. 

Horia Ţuţuianu a declarat miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa că împreună cu administratorul special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Lucian Lungoci, a elaborat un plan pentru a amenaja şi a da în folosinţă două tronsoane de căi rutiere ce vor pune la dispoziţia turiştilor legături alternative între staţiunile din sudul litoralului cu autostrada A2 şi municipiul Constanţa, acestea fiind cele mai bune soluţii pentru eliminarea aglomeraţiei şi ambuteiajelor estivale de pe DN 39. 

Alternativă la DN39

"În fiecare an se formează ambuteiaje pe DN39 între localităţile Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud şi Tuzla şi după consultări cu administratorul RAJDP, Lucian Lungoci, am luat decizia de trece la amenajarea a două rute ocolitoare viabile pentru acest tronson de drum. Mai exact, vorbim de construirea unui tronson de 13 km de drum de asfalt pe DJ 393, între localităţile Techirghiol, Moşneni, 23 August şi refacerea unei alte rute ocolitoare ce va lega A2 prin DJ 391 şi DJ 392 de 23 August, cu o lungime de 54 km" - a declarat Horia Ţuţuianu. 

La rândul său, administratorul special al RJDP Constanţa, Lucian Lungoci, a declarat pentru AGERPRES că cel puţin calea rutieră DJ 393, ce leagă Techirghiol de 23 August, poate fi finalizată până la sfârşitul anului 2019 şi deschisă circulaţiei. 

"Este un drum judeţean proprietate a CJ Constanţa pe care am convingerea că din primăvara anului viitor putem să deschidem şantierul şi dacă ne va ajuta şi vremea vom finaliza întreaga lucrare până la finalul anului, iar Consiliul Judeţean ne-a dat asigurări că vor fi bani în buget pentru studii de fezabilitate, proiectare şi execuţie"- a declarat Lungoci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel