EXCLUSIV  NOI cărți de identitate. REVOLTA medicilor privind buletinele

Ministerul de Interne nu a catadicsit să comunice prea multe lucruri pe subiectul privind noile buletine, motiv pentru care lumea a înțeles că se va renunța la cardul de sănătate.

Ce se înțelege din proiectul pus pe site este că în loc să ai două bucăți de plastic în buzunar, vei avea una singură. Problema este următoarea: Medicii de familie au fost puși să cumpere, din banii lor, POS pentru cardul de sănătate. Întrebarea care se pune: noul buletin va avea aceeași dimensiune cu cardul de sănătate astfel încât dispozitivul să mai fie funcțional? Sau medicii vor fi nevoiți să își cumpere încă un POS? Adică unul pentru oamenii cu noul buletin și altul pentru cei care își păstrează în continuare vechiul buletin și implict cardul de sănătate. Medicii de familie se tem că vor fi nevoiți să dea din nou bani, din buzunarul propriu, pentru încă un dispozitiv de citire a noilor buletine.

Ministerul de Interne supune dezbaterii publice un proiect de lege privind cartea electronică de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice și ar asigura și funcționalitatea cardului de sănătate, care și-ar înceta valabilitatea.

[citeste si]

Prin proiect se propune modificarea conceptului anterior privind conținutul de date al cărții electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informațiilor referitoare la calitatea de asigurat în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, 'funcționalitatea' de card de sănătate va fi asigurată de certificatul digital emis de MAI, înscris în cip. Cardul național de sănătate își încetează valabilitatea la data la care titularului i s-a eliberat o carte electronică de identitate, se arată în document.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care nu doresc CEI pot opta pentru carte de identitate simplă.

Cărțile electronice ar urma să fie produse de Imprimeria Naționala, care ulterior va stabili și costul. Nu este stabilit momentul punerii în circulație al primei CEI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel