Nick Kyrgios, sancţionat cu 16 săptămâni de suspendare din cauza ieşirii de la Cincinnati

Tenismanul australian Nick Kyrgios a fost exclus timp de 16 săptămâni din circuitul ATP şi amendat cu 25.000 dolari, ambele sancţiuni fiind cu suspendare, dar care se pot activa în următoarea perioadă de supraveghere stabilită la şase luni, din cauza conduitei abuzive faţă de arbitrul meciului cu rusul Karen Hacianov de la Cincinnati, din luna august, relatează DPA.

Kyrgios a avut mai multe remarci jignitoare la adresa arbitrului la meciul pierdut în turul al doilea la Hacianov şi după ce i s-a refuzat o pauză de toaletă, el a plecat totuşi spre vestiar şi a distrus două rachete pe hol.

Tenismanul de 24 ani a fost deja amendat cu 113.000 dolari pentru incidentul de la Cincinnati

ATP a precizat într-un comunicat că există un model de comportament în ce priveşte abuzurile verbale împotriva oficialilor sau spectatorilor în ultimele 12 luni, ceea ce reprezintă o violare a regulamentelor sale. ATP i-a recomandat de asemenea lui Kyrgios să obţină un sprijin continuu de la un mental coach în timpul turneelor şi să consulte un profesionist specializat în managementul comportamental în extrasezon.

Kyrgios a avut un comportament deplasat şi la US Open, dar ATP a ţinut cont în investigaţie că nr. 27 mondial nu şi-a ales corect cuvintele şi remarcile sale nu reprezintă o infracţiune majoră, astfel că nu au fost dictate alte sancţiuni.

Australianul a anunţat deja joi că va sări peste turneele din Asia, pentru a-şi acorda timp refacerii după o accidentare la umăr suferită la Laver Cup de la Geneva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel