Niciun produs Hexi Pharma nu are concentrația declarată

Noi seturi de rezultate făcute publice joi de Ministerul Sănătăţii arată că niciuna dintre probele de substanţe dezinfectate de la firma Hexi Pharma folosite în spitale nu are concentraţia declarată.

Probele care au fost testate şi făcute publice joi de minister provin din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov.

Astfel, dintre probele luate din unităţi spitaliceşti din judeţul Mureş, Polyiodine Scrub avea concentraţia declarată de 7,5% şi cea determinată de 4,18%, Hexio-Spray avea concentraţia declarată 'etanol' de 24% iar cea determinată de 19,5%, la '2 propanol' valoarea declarată era de 36% şi cea determinată de 11,2%, Hexioiod Scrub concentraţia declarată de 7,5% şi cea determinată de 4%, Hexio-Sept glutaraldehidă avea concentraţia declarată de 12% şi cea determinată de 1,18%. La Călăraşi, rezultatele testelor pe dezinfectanţi arată astfel: la Hexio Iod concentraţia declarată era de 10% iar cea determinată de 9,55%, Polyiodine - concentraţia declarată de 10% iar cea determinată de 9,10%, Sprasept - concentraţie declarată de 12% iar cea determinată de 1,11%, altă probă de Hexio-Sept - concentraţia declarată de 12% iar cea determinată de 1,16%.

Analiza testelor de la Braşov arată că la substanţa Polyiodine Scrub valoarea concentraţiei declarate era de 7,5% iar cea determinată - de 3,39%. Reprezentanţii unităţilor sanitare din ţară au anunţat că au luat măsuri pentru verificarea şi înlocuirea dezinfectanţilor furnizaţi de compania Hexi Pharma aflaţi pe stoc. În unele cazuri, lipsa pe stoc a unor dezinfectanţi care să fie conformi din punct de vedere al concentraţiei a determinat chiar amânarea unor operaţii. Pe de altă parte, în spitalele care îşi procură dezinfectanţii din alte surse nu au fost semnalate probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel