Urmărește emisiunea live


Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu: cum să uzi plantele de interior cu acest lichid

Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu. Sursa foto: freepik.com
Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu. Sursa foto: freepik.com

Dacă frunzele unei plante de apartament devin palide și se îndoaie, iar vârfurile lor devin galbene, înseamă că prietenul verde nu are suficienți nutrienți.

Cum și cu ce pot fi hrănite plantele din casă este întrebarea pe care și-o pun toți cultivatori de flori. Cei mai experimentați știu că pot pregăti ușor un îngrășământ pentru plantele de interior, folosind ingredientele pe care le au la îndemână: condimente, drojdie, lapte acru, coajă de banană și altele. 

De asemenea, foarte des, se folosesc medicamente ieftine care se află în fiecare trusă de prim ajutor. Printre altele, se poate folosi permanganat de potasiu.

O soluție de permanganat de potasiu este folosită ca antiseptic cu un efect foarte puternic. Cu ajutorul permanganatului de potasiu, puteți dezinfecta  tuberculii plantelor.

Apa de portocale, benefică pentru orhidee: cum să faci un îngrășământ pentru flori luxuriante

Permanganatul de potasiu este, de asemenea, un remediu excelent împotriva unui număr de boli de natură virală, bacteriană sau fungică.

De asemenea, o soluție pe bază de permanganat de potasiu acționează ca un fel de pansament superior care conține o cantitate mare de potasiu, precum și mangan, care se găsește rar în compoziția solului.

Apropo, permanganat de potasiu joacă un rol important în fotosinteză și respirația plantelor. Lipsa acestui element în sol provoacă îngălbenirea frunzelor. Dacă frunzele unei plante de apartament au pete albe, gălbui sau gri, acesta este un semn clar că aceasta suferă de foame severă de mangan. De asemenea, un astfel de pansament trebui folosit dacă frunzele devin palide, se îndoaie,  iar vârfurile lor devin galbene.

Parfumează casa și elimină toate mirosurile neplăcute: 3 frunze ale acestei plante sunt suficiente

Avantajele folosirii permanganatului de potasiu pentru plante includ faptul și că toate insectele vor dispărea din ghiveci, iar animalele de companie nu vor mai mânca frunzele.

Este dificil de determinat exact cât  permanganat de potasiu este necesar pentru a pregăti o soluție. Grădinarii experimentați se ghidează de culoare: 

- o concentrație slabă are o culoare roz pal și este folosită pentru prevenire și îngrășământ;

- o soluție medie concentrată de permanganat de potasiu are o culoare roz și este utilizată pentru înmuierea semințelor și dezinfectarea rădăcinilor/tuberculilor/bulbilor în tratamentul bolilor fungice și  putregaiului;

- o soluție foarte concentrată de permanganat de potasiu are o culoare saturată de roz strălucitor și este folosită pentru dezinfectarea solului prin irigare.

Cristalele de permanganat de potasiu trebuie dizolvate complet în apă.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

Pansamentul superior din permanganat de potasiu trebuie preparat cu mănuși, deoarece pătează și usucă pielea. Dacă cristalele ajung pe piele, mai întâi, trebuie să le îndepărtezi cu un tampon de bumbac uscat. După aceea clătește cu apă și folosește o cremă grasă.

Pentru a pregăti acasă îngrășământ din permanganat de potasiu pentru flori, vei avea nevoie de:

acid boric 1/3 linguriță;

permanganat de potasiu la vârful unei scobitori;

3-5 picături de iod;

3 litri de apă.

Acidul boric trebuie dizolvat separat în apă caldă (40-45 de grade). Așteaptă până când cristalele sunt complet dizolvate. De asemenea, se dizolvă permanganatul de potasiu într-un recipient pregătit în 3 litri de apă până se obține o culoare roz pal.

Adaugă 3-5 picături de iod și, la sfârșit, acidul boric dizolvat. Această soluție poate fi utilizată atât pentru hrănirea plantelor.

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Acest pansament superior este recomandat să fie aplicat doar în solul umed, pentru a nu arde rădăcinile plantei.

Frecvența udării plantelor cu permanganat de potasiu se efectuează rar. Este suficient să aplici un astfel de îngrășământ 1 dată în 6 luni pentru prevenire și nu mai mult de 1 dată în 1-2 săptămâni, pentru tratament. Soluția  poate fi folosită maxim patru zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel