“Ne-am dat la câini” - spectacol unic în România

ne-amdatlacaini
ne-amdatlacaini

Asociația pentru Promovarea Istoriei României (APIR) a pregătit o piesă de

Spectacolul “Ne-am dat la câini!” este un tribut adus intelectuali care au fost torturați în închisorile comuniste. Președintele Asociației pentru Promovarea Istoriei României (APIR), Alin Panc, susține că acest spectacol dorește a fi o piesă de teatru neconvențională și unică în România. APIR a atras atenția că spectacol nu se încadrează în teatrul documentar. “Este doar o motivație: Să nu uităm. Amneziile pot fi periculoase”, este mesajul piesei.

Scenariul și regia spectacolului îi aparțin lui Gavriil Pintilie. Din distribuție fac parte: Maria Ploae, Alin Panc, Ion Grosu, Felicia Pinte, Dina Rotaru, Catalin Panaite, Radu Banzaru, Vasile Toma, Cătălin Mareș.

“Piesa scoate în evidență trăirile unor oameni care au devenit sfinți prin suferință lor prin versuri compuse și memorate în închisoare de către cei torturați pentru a-i ajuta să supraviețuiască, dar și povestiri tulburătoare din închisorile comuniste. Uităm repede sau ne prefacem că uităm. Evităm mereu să ne asumăm istoria cu bune și cu rele”, se arată în comunicatul APIR.

Comunicatul adaugă faptul că România a avut cea mai rezistentă armată anticomunistă din lume, precum și un  sistem politic inuman.

Premiera va avea loc pe 25 ianuarie 2013, ora 19.00, la Sala Dalles. Organizatorii au ales Sala Dalles din București ca fiind reprezentativă pentru evenimentele din decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel