Năstase, sfaturi. Ce ar trebui să facă Guvernul Dăncilă

Clarificarea măsurilor fiscale, care au 'înnebunit populaţia', este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le facă viitorul Guvern condus de Viorica Dăncilă, a afirmat, duminică, fostul premier Adrian Năstase.

El a declarat, la Antena 3, că Guvernul ar trebui, printre altele, să renunţe şi la formularul 600, care 'nu face decât să enerveze'. În opinia sa, viitorul Executiv ar trebui să aibă în vedere şi reorganizarea administrativă a ţării, dar şi revizuirea învăţământului.

'După părerea mea, ar fi foarte important de gândit o reorganizare administrativă, în sensul de a nu mai permite să avem, cred că este un lux incredibil, peste 3.000 - 3.500 de sate, comune şi aşa mai departe. (...) Avem în felul ăsta nenumăraţi consilieri locali, primari. (...) Ştiu că este o măsură nepopulară, (...) dar Polonia, ca să avanseze, a ajuns la 16 judeţe, a luat măsuri pentru a schimba complet structura administrativă. (...) Eu cred că şi domeniul învăţământului ar trebui revăzut şi, spre exemplu, în învăţământul superior cred că trebuie să mergem pe sistemul american, cu burse date pentru studenţi şi care îşi plătesc bursele de-a lungul vieţii, fără să mai avem tipi care vin, învaţă la Medicina aici, nu ştiu câţi ani, şi pe urmă pleacă în Occident', a explicat Adrian Năstase.

Relații pe plan extern

În ceea ce priveşte relaţiile externe, fostul premier a sugerat că noul Guvern ar trebui să încerce să 'reînnoade logodna' cu China şi cu Rusia.

[citeste si]

'Deci, practic, noi am avut o relaţie foarte bună cu China, iar acum China şi-a ales, oferta fiind foarte mare, nenumărate alte variante. (...) Este absolut aberant. Citiţi programul de guvernare, la politica externă avem Parteneriatul cu Statele Unite, cu Rusia este un mic paragraf', a spus Năstase. Pe de altă parte, el a susţinut că lipsa de dialog este principala cauză care generează probleme în PSD, care s-au răsfrânt şi la nivel guvernamental. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel