Naomi Osaka, sprijinită de sportivi şi actori după retragerea de la Roland Garros. Lewis Hamilton şi Will Smith, mesaje de susţinere

Facebook Naomi Osaka
Facebook Naomi Osaka

Lewis Hamilton, campion mondial în Formula 1, dar şi actorul Will Smith, au transmis mesaje de susţinere pentru Naomi Osaka, jucătoare care s-a retras de la Roland Garros după ce a spus că nu va participa la conferinţele de presă pentru a se menaja mental. 

Cred că este o sportivă uimitoare, o aplaud pentru curajul său de a cere celor care organizează turnee să-şi pună întrebări şi sper să regândească modul în care au acţionat. Amendarea cuiva care vorbeşte despre sănătatea sa mentală nu este corectă. Ca sportivi ne forţăm limitele dar până la urmă şi noi suntem oameni, a spus Hamilton.

Naomi Osaka a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros, scrie Agerpres.

Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis, a scris Osaka în reţeaua de socializare.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere şi recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aş trivializa niciodată termenul de sănătate mentală şi nici nu l-aş folosi cu uşurinţă. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 şi am avut dificultăţi foarte mari să trec peste ele. Toţi care mă cunosc ştiu că sunt introvertită şi toţi cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căşti audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea socială, a explicat Osaka.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig.

Will Smith, mesaj pe Facebook 

"Naomi, ai dreptate şi ei se înşeală. Sunt alături de tine!", a scris actorul american Will Smith pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie cu el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel