EXCLUSIV  Muzeul Literaturii. Ioan Cristescu, poziție fermă privind mutarea sediului

Noaptea Muzeelor 2018: TOATE muzeele participante
Noaptea Muzeelor 2018: TOATE muzeele participante

Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române din Capitală, spune că atât timp cât va rămâne la conducerea muzeului, acesta nu se va muta în Casa Presei Libere.

Întrebat dacă îi place clădirea Casa Presei Libere, acesta a răspuns: ”Sincer, îmi e antipatică. Nu atât pentru că am lucrat în anii 90 aici, pentru că, împreună cu Muzeul literaturii, timp de trei ani de zile am fost în spatele ei.”

”Nu m-am gândit niciodată la această clădire ca la ceva necesar. Din punctul meu de vedere, sigur, e un spațiu mare, pot să fie foarte multe lucruri, poate să fie și muzee și săli de concerte, săli de expoziții, dar cred că am fi trăit mult mai bine fără ea. Am fi trăit mult mai bine să fi avut aici, cum aveam, concursurile de cai. Faptul că trei ani de zile veneam zilnic aici și mă uitam prin depozitele Muzeului Literaturii unde aveam cutiile cu patrimoniul muzeului, sincer, dacă cineva vrea să facă un muzeu aici, acela, cât voi fi directorul Muzeului Literaturii, nu va fi Muzeul Literaturii”, a mai afirmat acesta în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Expoziție

Cristescu a mai vorbit despre un proiect. Este vorba despre o expoziție la care participă 83 de scriitori. 

De asemenea, el a mai afirmat faptul că a achiziționat o colecție de 800 de scrisori.

”Noi pregătim o expoziție cu scriitori participanți în Primul Război Mondial, expoziție care va fi itinerată pe la institutele culturale românești din străinătate, și în care, au fost 83 de scriitori, dintre care 14 evrei care au participat ca soldați. Erau scriitori, jurnaliști, dar acolo s-au dus ca soldați, combatanți, unii s-au întors, alții nu s-au întors, unii au venit răniți, alții nu au venit deloc”, a explicat directorul Muzeului Literaturii.

Vezi răspunsul complet:

 

 

Puteți urmări interviul integral AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel