EXCLUSIV  Mugur Isărescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2000. "Oamenii l-au urât extraordinar"

Bulai a amintit de ce Mugur Isărescu nu a avut nicio şansă la alegerile prezidenţiale din 2000. 

"După alegerile din 2000, eu am făcut nişte cercetări. Mugur Isărescu, lumea poate a uitat sau nu ştie, a fost candidat la prezidenţiale, din partea CDR 2000, o simplificare a fostului CDR. Oamenii l-au urât extraordinar. A luat un scor de neprezentare. De ce l-au urât? Pentru că omul a încercat să spună că e independent. În acelaşi timp, CDR 2000 se mândrea cu el şi îl puneau peste tot ca fiind candidatul lor. Oamenii au spus că nu se poate să fii mincinos. Au spus că e un om simpatic, inteligent, nu aveau o problemă cu el, dar era mincinos. Să vezi ce frumos vorbeau angajaţii Guvernului despre el. Dar în politică e mai grav să fii mincinos decât incompetent. Minciuna doare! 

Şi Cioloş a sugerat o carte a independenţei, când era doar prim-ministrul lui Iohannis. În condiţiile în care era aberant să credem că era independent", a declarat Alfred Bulai la Nod În Papură. 

Pregătirea României de război. Bulai, marele impediment: E o problemă majoră!

„Eu predau, de vreo 13-14 ani, un curs la master și o formă mai simplă la licență despre guvernarea în situații de criză prelungite – cataclisme, catastrofe și război. Acum 13 ani, a râs lumea de mine, au zis: "Ce război?". Eu am predat. Acolo vorbim și de cutremur, atenție amatorilor!

Acolo, una din temele mele este că România nu este pregătită pentru un război, din anumite puncte de vedere. Primul este că pregătirea pacifistă este un mare impediment. Este vorba de pregătirea care nu-ți sugerează faptul că trebuie să fii erou. E o problemă majoră”, spune Alfred Bulai în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS.

„Uite-te la filmele de după Al Doilea Război Mondial. Filmele istorice erau extraordinar de multe și acum sunt multe. Uite-te la filmele americane la care ne uităm cu plăcere. E vorba de eroi acolo în cele mai multe cazuri: polițistul, militarul luptă cu teroristul. În ultimii 32 de ani, nu au fost filme istorice! Decât două, trei din alea cu cât de rău a fost în perioada comunistă. A fost "Restul e tăcere", excelent film, despre începuturile cinematografiei, dar filme despre istoria națională care au rol de mobilizare, de cultivare a spiritului național nu avem. Tinerii nu au avut această deschidere.

Pe de altă parte, nu suntem pregătiți din multe puncte de vedere vizavi de faptul că se poate întâmpla. Ne-am preocupat de crize, de conflicte, de mitinguri, de proteste. Atenție, protestele noastre sunt liliputane față de Occident. Îmi aduc aminte că în 2012, în una din zile, a fost un scandal puțin mai mare, a ars o gheretă, am văzut oameni de o emoție extraordinară. Dar sunt locuri prin Europa unde e o glumă”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel