Morți Covid-19 România - cifre oficiale 3 noiembrie

Morți Covid-19 România - cifre oficiale 3 noiembrie
Morți Covid-19 România - cifre oficiale 3 noiembrie

Miercuri, 3 noiembrie 2021, au fost transmise noile date privind numărul de infectări în România în contextul Covid-19.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 10.196 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 451 decese dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

UPDATE: Bilanț 3 noiembrie COVID-19. Românii nevaccinați îngroașă numărul morților. MULȚI NU aveau comorbidități

VEZI ȘI: Conf. dr. Virgil Musta: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

Comisia Europeană a apelat la un grup de experți independenți pentru elaborarea unei liste cu 10 medicamente esențiale în lupta cu pandemia COVID-19.

Lista cuprinde terapii eficace împotriva COVID-19, care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie accesibile cetățenilor Uniunii. Produsele farmaceutice de care se leagă speranța depășirii pandemiei sunt grupate în trei clase: anticorpii monoclonali, medicamentele antivirale administrate pe cale orală și imunomodulatorii.

Conf. dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, din Timișoara, a explicat ce sunt și cum funcționează anticorpii monoclonali.

Arme puternice împotriva COVID

” Anticorpi antivirali monoclonali îndeplinesc rolul anticorpilor naturali produși de sistemul imunitar ca să lupte cu coronavirusul. Anticorpii sunt factori neutralizanți ai unor substanțe care pătrund în organism, a spus conf. Musta. Anticorpii monoclonali sunt similari anticorpilor naturali, pe care organismul i-ar  produce după vaccinare, asigurând protecție atunci când virusul pătrunde în organism. Sunt, deci, medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii monoclonali pot fi utilizați în faza acută a bolii, în primele 5-7 zile, în condiții speciale. Aceste produse sunt administrate unor persoane care au o saturație în oxigen de 93 la sută, adică nu au nevoie de oxigeno-terapie, și unor persoane cu factor de risc sever. Este important să-i ajutăm pe cei ai căror sistem imunitar e mai slăbit sau care au comorbidități, care nu pot să lupte singuri cu boala. Vorbim despre arme puternice, eficiente împotriva COVID, dar care sunt scumpe și ca urmare resursele trebuie dirijate spre cazurile în care alte soluții, în primul rând vaccinarea, nu ar da rezultate. Sunt persoane care se află sub terapii imunosupresoare, care nu pot primi vaccinul, sau al căror sistem imunitar nu răspunde la vaccinare, nu produce în cantități suficiente anticorpi. Așa că intervenim și injectăm anticorpi monoclonali antivirali, care acționează la fel ca anticorpii naturali, produși în organism”, a explicat conf. Musta. CITIȚI CONTINUAREA AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel