Moldova, progres MARE. Europarlamentarul Andi Cristea, anunț

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a vorbit despre faptul că Republica Moldova a făcut un progres mare. Ne referim la pași vizibili, precum ratificarea acordului de asociere, dublarea cotelor pentru produsele de export pe piața europeană, dar și aprobarea asistenței macrofinanciare.

"Întâlnirea comitetului parlamentar de asociere este important pentru că la nivel de diplomație parlamentară avem acest rol de a supraveghea implimentarea acordului de asociere. (...) Am satisfacția că din 2014 și până în prezent, tot ce putea să facă Palamentul European pentru a sprijini parcursul european, această apropiere de valori democrație europene de Moldova, am făcut. (...) Toate aceste lucruri au fost realizate de către instituția Parlamentului European și, desigur, ne uităm cu atenție la modul în care implimentează acordul de asociere și pot să spun că văd un tablou mixt unde sunt elemente de progres dar și restanțe", a zis Andi Cristea.

Reforme importante

"Vreau să subliniez faptul că avem parteneri serioși de dialog în Chișinău, și este evident că voința pentru reforme europene există și se manifestă prin implimentarea lor. Constatăm și restanțe, este important ca autoritățile din Republica Moldova să facă o prioritate din procesele mai dificile precum reforma justiției. Constatăm procese importante precum reforma administrativă, măsuri pentru mediul de afaceri și măsuri sociale. (...) Pașii făcuți în direcția securității energetice, ce vorbesc despre sprijinul constant al României și colaborarea bună între cele două state, reprezintă o evoluție de mult așteptată. (...) Avem datoria să punem presiune pozitivă pe autorități, ca aceste date macroeconomice să nu reprezite doar cifre seci, dar să indice pași pozitivi de trai", a mai spus europarlamentarul PSD, conform Publika.

Prima rată a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro ar putea fi debursată

Andi Cristea, copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, se arată încrezător că prima rată a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro ar putea fi debursată până la alegerile noi din Chișinău care vor avea loc la 20 mai. El a confirmat faptul că Republica Moldova a îndeplinit cele zece condiții pentru obținerea primei tranșe.

[citeste si] 

Declarațiile au fost făcute pe 5 aprilie, la Chișinău, unde a avut loc cea de-a VI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel