Narcisa, contrazisă de ZF. Modificarea legii CNA, cerută de trustul PRO în 2011

Legislația CNA, modificată prin OUG, a fost cerută încă de anul trecut de trustul PRO. Chiar dacă Narcisa Iorga și o parte din colegii acesteia din CNA au invocat implicarea Intact în acțiunea Guvernului, un articol din 2011, publicat de Ziarul Financiar arată că solicitarea a venit de la trustul concurent.

Guvernul a modificat legislaţia audiovizualului stabilind, printre altele, ca preţurile oferite de intermediari, respectiv agenţiile de publicitate, clienţilor care doresc spaţii publicitare să fie confirmate în mod obligatoriu şi în prealabil cu radiodifuzorii. Sumele aferente vor fi plătite direct de către beneficiarul publicităţii către radiodifuzor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Modificarea Legii CNA printr-o Ordonanță de Urgență a declanșat o reacție în lanț din partea membrilor CNA numiți de PDL, dar și a unor lideri liberal-democrați, invocând implicarea trustului Intact în luarea acestei decizii de către premierul Victor Ponta.

Totuși, realitatea este cu totul alta. Compania PRO TV SA,  care operează pos­­­turile PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România, a anunţat încă de anul trecut că nu va mai permite pla­sarea de spoturi pu­bli­citare pe staţiile grupului decât pentru acei clienţi care, după finalizarea licitaţiei de media, semnează un contract în trei, respectiv PRO TV SA, agenţie şi client.

Măsura luată de PRO TV SA vine în contextul în care, potrivit informa­ţi­ilor din piaţa de publicitate, existau li­ci­taţii de media în cadrul cărora agenţiile de publicitate promiteau preţuri clien­ţi­lor fără a consulta echipele de vânzări ale furnizorilor, forţând astfel mâna aces­tor furnizori pentru scăderea preţurilor.

Astfel, în această direcție, ordonanța guvernului nu a făcut decât să regelmenteze un lucru care deja era adoptat de principalul operator de pe piața media, lucru de altfel agreat și de către agențiile de publicitate. .

De asemenea, actul normativ emis de Guvern  împiedică furnizorii de servicii din audio-vizual să modifice în mod unilateral grilele de programe, fără a informa în timp consumatorii. Astfel, o situație gen Discovery-RCS nu s-ar mai putea întâmpla.

O altă măsură a noii legi a audiovzualului  este aceea  că introducerea în instanţa judecătorească a contestaţiei privind deciziile CNA suspendă efectele acestor decizii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel