Misterele cazului Codruț Marta. De ce soția a anunțat dispariția după patru zile

codrut_m
codrut_m

În cazul dispariției lui Codruț Marta, șeful de cabinet al lui Sorin Blejnar,  anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze. O variantă ar fi că a fugit, după modelul Popa sau Boldea, pentru a nu fi anchetat în cazuri care merg de la returnări ilegale de TVA, la contrabanda cu motorină.  O fisură în acest scenariu este legată de reîntorcerea sa din Monaco.

Marta locuise în Principat în ultima vreme, revenind în țară recent, ceea ce nu are sens dacă se știa urmărit într-un dosar important. Surse din anturajul lui Marta ne-au declarat că prietenii acestuia se așteptau la plecarea sa definitivă din România, după schimbările politice și o serie de articole din presă, care îl citau. Văzând că s-a reîntors în țară, au presupus că își rezolvase problemele cu procurorii și se va implica în campania electorală pentru locale, prin ziarul pe care îl deține în Arad.

De ce a așteptat soția lui Marta patru zile, înainte să anunțe dispariția la Poliție? În 21 mai, Codruț Marta a ieșit împreună cu șoferul, din apartamentul situat pe Bulevardul Magheru. I-a spus soției că are de discutat cu cineva, în parc. Într-adevăr, au parcat mașina în apropierea unui parc, lăsând telefoanele la șofer, fiindcă se temea să fie interceptat prin intermediul acestora. Din acel moment, a dispărut. Șoferul a dus telefoanele acasă, soției, care era obișnuită cu absențe soțului, chiar de o zi sau două. Surse din anturajul lui Marta ne-a declarat că acesta obișnuia să petreacă, iar chefuri care se prelungeau până în zori, sau chiar a doua zi, nu erau ceva deosebit. Marta era căsătorit de câteva luni cu o tânără foarte sexy, având un trecut fierbinte, iar unul din motivele oficiale ale plecării din țară fusese chiar o prelungită lună de miere. Soția sa nu s-a îngrijorat când șoferul s-a întors cu telefoanele, fără să știe unde este Marta, dar a intrat în panică atunci când a văzut că au trecut patru zile fără ca el să apară.

Anchetatorii nu pot exclude nici ipoteza ca soția fostului șef de cabinet să fi fost interesată în dispariția soțului . Averea oficială a acestuia este estimată la 1 milion de euro.

Alte variante luate în calcul sunt răpirea sau chiar crima la care ar fi recurs grupări mafiote aflate în legătură cu Marta. Presa a lansat speculații potrivit cărora Marta ar fi fost suprimat fie pentru a nu vorbi, în cazul unei anchete, fie din cauză că nu a returnat sumele încasate pentru servicii pe care nu le-a mai prestat, din cauza schimbărilor din ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel