EXCLUSIV  Mişcarea care a distrus constructorii români şi a alungat tinerii din facultate. Valentin Stoica: O spuneau cu ură. Au dispărut!

Constructii
Constructii

S-a făcut o mişcare care a distrus constructorii români şi a alungat tinerii din facultate. 

Valentin Stoica, vicepreşedintele al Asociaţiei Antreprenorilor din Construcţii (ARACO), atrage atenţia asupra unui fenomen care a alungat studenţii din facultăţile de construcţii. 

Într-o discuţie despre domeniul construcţiilor şi despre problemele cu care s-a confruntat acesta în România, Valentin Stoica a atras atenţia asupra faptului că stigmatizarea întregii bresle a făcut mult rău, ajungându-se chiar la momentul în care tinerii au început să ocolească facultăţile de profil. 

"Parteneriatul a lipsit, iar ultima perioadă a adâncit neîncrederea între constructori şi autorităţile statului. Este un lucru care are mai multe explicaţii; avem tendinţa să demonizăm bresle întregi. Mi-aduc aminte de perioada ‚regii asfaltului’, constructorii români. Sigur, nu puteau lucra regii tutunului la autostrăzi. Dar ne-a plăcut să spunem, cu un pic de ură, cum ei conduc bolizi de lux. Au dispărut. Am distrus industria proprie. Mai sunt câţiva.

Acum venim şi spunem ‚străinii care vin cu laptopul şi contractează tot’. Oameni buni, nu sunt toţi aşa. (...) Nu cred că e bine să o luăm din nou pe o cale de tipul ăla: ‚toţi constructorii sunt hoţi, toţi constructorii sunt răi’. Lucru care a condus chiar la promoţii din ce în ce mai sărace în facultăţi. Dacă ne uităm la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, promoţiile sunt din ce în ce mai mici. La Timişoara, acum câţiva ani, absolviseră şapte ingineri cu profilul acesta", a declarat Valentin Stoica  în cadrul dezbaterii online “Upgrade România - Investițiile, motorul de pornire a economiei“, eveniment organizat de DC Media Group.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel