Ministrul Sănătății, NOI informații cu privire la veniturile medicilor

Nicolae Bănicioiu a vorbit despre proiectul de lege care le va da posibilitatea medicilor care muncesc mai mult să câştige suplimentar.

Potrivit ministrului Sănătății, prin aplicarea respectivei legi, în viitorul apropiat se va produce o importantă schimbare de sistem.

"Nu e vorba de legiferarea şpăgii. (...) Noi , dacă vrem să mai avem medici şi asistente în România, în primul rând trebuie să le creştem salariile, ceea ce vedeţi că facem. În al doilea rând, trebuie să le dăm posibilitatea ca cei care muncesc mai mult să poată câştiga suplimentar. Deci, ce au făcut alte state din Europa la care trebuie să ne raportăm şi noi. Adică, dacă vrea să aibă pacienţi privaţi, trebuie să-i dăm posibilitatea să facă acest lucru şi în spitalul public.

Nu trebuie să mai meargă el la nu ştiu ce clinică privată, pleacă de la spitalul de stat, se duce acolo, pierde timp, pacientul este trimis de multe ori intenţionat de la spitalul public în partea cealaltă şi tot aşa, pierde toată lumea. Aşa va fi vorba de tarife foarte bine reglementate împreună cu conducerea spitalului şi onorarii pentru medici. Deci nu este vorba de şpagă şi ar trebui să ne iasă din minte acest cuvânt. (...) Onorariile sunt fiscalizate", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Modalitatea de stabilire a pacienţilor care trebuie să plătească serviciile medicale 

Referitor la modalitatea de stabilire a pacienţilor care trebuie să plătească serviciile medicale de care beneficiază în spitalul public, Nicolae Bănicioiu a spus că vor exista criterii foarte bine stabilite.

"Evident că vor fi nişte criterii foarte bine stabilite, la fel şi numărul de proceduri, numărul de intervenţii, numărul de consultaţii va fi foarte clar reglementat prin norme la această lege. Repet, haideţi să nu punem tot răul înainte şi să vedem că lucrurile acestea funcţionează în alte state, cum e Franţa de exemplu. (...) Haideţi să luăm partea bună a lucrurilor. Încercăm să o adaptăm cât mai bine şi să fie cât mai fezabilă în România şi cred că va fi o schimbare de sistem importantă, în viitorul foarte apropiat", a menţionat Nicolae Bănicioiu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel