Mișcarea Momentum, partid împotriva lui Viktor Orban, nou înființat în Ungaria

Colectivul militanților unguri care l-a determinat pe premierul conservator Viktor Orban să retragă candidature Budapestei din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2024 a anunțat - duminică - că se constituie în partid politic în vederea participării la alegerile legislative din 2018, informează AFP.

'Stânga și dreapta nu au fost capabile decât să divizeze țara', își exprimă regretul mișcarea Momentum pe pagina sa Facebook, anunțându-și intenția de a se poziționa în afara clivajului stânga-dreapta.

Necunoscut în urmă cu câteva luni, acest grup de tineri militanți — în cea mai mare parte de vârste între 20 și 30 de ani — s-a afirmat ducând o scurtă campanie încununată de succes pentru ca Budapesta să-și retragă candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2024, pentru care mai concurează Parisul și Los Angeles.

Colectarea — din inițiativa grupului Momentum — a 266.000 de semnături împotriva candidaturii, adică aproape dublu față de totalul necesar pentru declanșarea unui referendum local, a determinat guvernul ungar să renunțe la aceasta la sfârșitul lunii februarie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel