Mexic: 172 de migranţi, între care 72 de minori, au fost descoperiţi într-un camion de marfă

Autorităţile mexicane au descoperit 172 de migranţi, între care 72 de minori, îngrămădiţi într-un camion de marfă şi cu semne de deshidratare, transmite EFE.

Camionul a fost oprit la un punct de control al migraţiei instituit de Secretariatul de Securitate şi Protecţie a Cetăţenilor (SSPC) la km 43,8 al drumului dintre Villahermosa (Tabasco) şi Coatzacoalcos (Veracruz), a semnalat într-un comunicat SSPC.

Autorităţile au inspectat camionul de marfă cu un echipament cu raze X care permite detectarea prezenţei persoanelor în zona destinată mărfurilor. Migranţii călătoreau îngrămădiţi, a precizat instituţia.

Dintre aceştia, 141 de persoane sunt din Honduras, 8 din Guatemala, 22 din El Salvador şi una din Cuba. În grup erau 72 de minori.

Migranţii au declarat că merg de mai multe zile fără apă şi alimente, prin urmare li s-a acordat îngrijire, au arătat autorităţile.

Cazul şoferului camionului a fost trimis la Parchetul din Cardenas (Tabasco), conducătorul auto fiind presupus responsabil de comiterea unei infracţiuni, care nu a fost însă precizată de SSPC.

Migranţii au fost duşi în centre ale Institutului Naţional de Migraţie pentru a primi asistenţă consulară, a li se confirma cetăţenia şi a li se facilita o întoarcere asistată în ţara de origine.

Cei 172 de migranţi din camionul de marfă se adaugă altor 142 de migranţi ilegali, între care 43 de minori, descoperiţi marţi într-un autobuz în statul Tabasco, graţie unui denunţ anonim.

De la finalul anului trecut, mii de migranţi, în mare parte din America Centrală, au început să sosească în Mexic cu intenţia de a trece în Statele Unite.

La începutul lui iunie, ambele state au convenit un acord privind imigraţia care a evitat ca SUA să impună tarife vamale tuturor produselor din Mexic.

Drept urmare, Mexicul a trimis la frontierele din nord şi sud Garda Naţională - un nou corp de securitate creat de executiv - şi a sporit personalul din domeniul migraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel