EXCLUSIV  METEO. Informații utile pentru românii care își fac concediul în Grecia sau aleg să rămână în țară

Grecia, Kavala / Foto DCNews
Grecia, Kavala / Foto DCNews

August este luna preferată de români când vine vorba de concediu. Meteorologul ANM Mirela Polifronie a spus, la DCNewsTV, cum va fi vremea în Grecia. De asemenea, a zis unde vor fi temperaturi „mai suportabile” pentru cei care vor să-și petreacă zilele libere în țară. 

„Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în sudul țării și estul țării. Temperaturi mai suportabile ar fi în Maramureș, nordul Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei. Acolo vor fi temperaturi de 34-35 de grade. Cel puțin pe parcursul nopților va fi mai bine față de sudul țării”, a spus meteorologul Mirela Polifronie în cadrul unui interviu oferit la DCNewsTV.

Precizare importantă despre Grecia, care rămâne una dintre destinațiile favorite ale românilor, deși intră pe lista roșie

Cu privire la Grecia, nu va fi „atât de cald ca în Italia. Dar nu ar fi sigură din punctul de vedere al instabilității. Furtunile ar putea fi ceva mai frecvente”, a spus meteorologul ANM.

În ciuda restricțiilor impuse de la 1 august, prin intrarea Greciei pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, concediile românilor în această țară continuă. Așadar, deși Grecia va intra, din nou, pentru România pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, la ora actuală, pentru Grecia optează săptămânal mii de turiști români prin agențiile de turism, cele mai solicitate destinații fiind atât Grecia continentală: Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, cât și insulele Creta, Rhodos, Corfu, Santorini, Thassos sau Zakynthos.

VIDEO cu emisiunea de la DCNewsTV:

Grecia și Irlanda intră în lista roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din data de 1 august 2021. În zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Statele aflate în lista roșie sunt Insulele Virgine Britanice, Jersey, Insula Man, Cipru, Fiji, Gibraltar, Seychelles, Botswana, Marea Britanie, Cuba, Spania, Georgia, Olanda, Tunisia, Malaysia, Mongolia, Andorra, Curaçao, Malta, Libia, Namibia, Portugalia, Kazahstan, Argentina, Monaco, Columbia, Kuweit, Iran, Grecia, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Panama, Bahamas, Africa de Sud, Irak, Maldive, Irlanda, Costa Rica, Brazilia, Nepal, India.

În lista galbenă, se află, printre altele, Franța, Thailanda, Federația Rusă, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Israel, Belgia, Islanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel