Merkel speră într-o viaţă sănătoasă după retragerea din politică

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că înţelege faptul că oamenii îşi pun întrebări despre starea sa de sănătate după ce a fost văzută tremurând în public în cursul mai multor evenimente, relatează dpa. 

În cadrul conferinţei tradiţionale de presă de vară de la Berlin, ea a subliniat încă o dată că se simte bine şi că poate exercita funcţia de şef al guvernului, în pofida episoadelor de tremurat. 'Personal, şi eu sunt foarte interesată de sănătatea mea', a asigurat cancelarul german. Ea a precizat că în 2021, când actualul guvern urmează să-şi încheie mandatul, se va retrage din politică. Dar atunci sper că va fi o altă viaţă. Şi aş vrea să fiu în continuare sănătoasă, a adăugat ea. În ultimele săptămâni, Merkel a trecut prin puternice stări de tremurat observate în unele apariţii publice.

De atunci, ea a apărut în cadrul altor evenimente stând jos, dar nu a oferit o explicaţie clară pentru cauzele tremuratului. Cancelarul german Angela Merkel a preferat să se aşeze la intonarea imnurilor naţionale în timpul vizitei oficiale de marţi de la Berlin a Maiei Sandu, premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită în capitala germană.

Joia trecută, Merkel, care conduce Germania de 14 ani, a ocolit protocolul luând loc în cursul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, după ce în ultimele săptămâni fusese surprinsă de trei ori tremurând în timpul unor apariţii oficiale. Angela Merkel, care a împlinit la 17 iulie vârsta de 65 de ani, va intra în vacanţa de vară ca de obicei la sfârşitul lui iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel