Merkel iese la rampă: Trump are un stil politic foarte CONTROVERSAT

Cancelarul Angela Merkel a denunţat joi ''uciderea'' afro-americanului George Floyd de către poliţişti şi ''rasismul'' care loveşte, în opinia sa, o ''societate americană foarte polarizată'', relatează AFP.

'Această ucidere a lui George Floyd este un lucru îngrozitor. Rasismul este un lucru îngrozitor. Societatea americană este foarte polarizată', a declarat cancelarul german pentru canalul public ZDF.

Rasismul a existat întotdeauna. Şi, din păcate, acesta este şi cazul aici (în Germania), a adăugat Angela Merkel, care a afirmat că speră că manifestaţiile vor rămâne paşnice în Statele Unite. Cei patru poliţişti care l-au arestat pe George Floyd la Minneapolis sunt de acum urmăriţi penal şi moartea lui a fost reclasificată drept omor, după cum au cerut sute de mii de americani care manifestează de săptămâna trecută, au anunţat miercuri autorităţile.

Întrebată despre preşedintele SUA, Donald Trump, Angela Merkel, aflată la putere din 2005, a răspuns că, în ceea ce o priveşte, exigenţele sale în politică (au fost) întotdeauna să încerce să adune oamenii, să-i reconcilieze.

'Cred că stilul politic (al preşedintelui Trump) este foarte controversat', a adăugat Angela Merkel, care va părăsi Cancelaria în 2021.

Lucrez cu toţi preşedinţii aleşi din întreaga lume. Şi, desigur, cu preşedintele american, a argumentat cancelarul german. 'Tot ceea ce pot face este să sper că vom putea lucra împreună, a menţionat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel