Merkel, atacată de hackeri ruşi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Serviciul de informaţii al armatei ruse GRU pare să fi intrat în posesia mai multor e-mailuri ale biroului parlamentar al cancelarului Angela Merkel în urma unui atac cibernetic comis în 2015 împotriva parlamentului german, informează vineri publicaţia Der Spiegel, fără a cita surse, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului german nu a dorit să facă niciun comentariu pe moment. De asemenea, nu a existat niciun comentariu imediat nici din partea Moscovei, care a negat anterior acuzaţiile de hacking în străinatate

. Potrivit ziarului german, poliţia federală criminalistă şi agenţia cibernetică federală au reuşit să reconstituie parţial atacul, constatând că au fost vizate două adrese de e-mail de la biroul Angelei Merkel.

Acestea conţineau corespondenţă electronică din 2012 până în 2015, iar Der Spiegel afirmă că hackerii par să fi reuşit să copieze conţinutul ambelor conturi pe un alt computer. Bundestagul, camera inferioară a legislativului german, a descoperit că sistemele sale informatice au fost atacate în mai 2015 şi a ajuns la concluzia că intruziunile s-au produs cel puţin de la începutul aceluiaşi an.

A fost imposibil să se stabilească ce fel de informaţii au fost sustrase. Procurorii federali germani au emis un mandat de arestare împotriva unui hacker rus suspectat de implicare în atacul cibernetic din 2015, a informat anterior publicaţia Sueddeutsche Zeitung. Procurorii nu au comentat aceste informaţii, conform Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel