Merkel, aşezată la întâlnirea cu cancelarul Danemarcei, după un nou episod de tremurat

Florin Răvdan / 11 iul 2019 / 15:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cancelarul german Angela Merkel a stat aşezată joi în timpul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen. Întâlnirea a avut loc la doar o zi după ce Merkel tremurase din nou în mod vizibil în public, pentru a treia oară în ultima lună. 

În timpul intonării imnurilor de stat, cele două şefe de guvern au stat pe scaune albe în faţa sediului cancelariei federale, după care au intrat în clădire. Scaunele se aflau pe un mic podium de pe care cancelarul şi oaspeţii săi ascultă, în mod obişnuit stând în picioare, imnurile naţionale.

Miercuri, după întrevederea cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, în prezenţa căruia fusese văzută din nou tremurând, Angela Merkel a insistat că se simte bine şi dat asigurări că tremuratul, 'aşa cum a apărut într-o zi, aşa o să dispară'. Cancelarul german, în vârstă de 64 de ani, nu are probleme grave în istoricul de sănătate. Biroul său de comunicare nu a furnizat nicio explicaţie cu privire la episoadele de tremurat.

Experţi medicali au minimizat speculaţiile pe acest subiect, indicând că există multiple potenţiale cauze pentru care o persoană poate traversa astfel de episoade. Angela Merkel este cunoscută pentru etica muncii şi are reputaţia de a-i întrece pe alţi lideri la summiturile UE cu capacitatea sa de a se concentra pe detaliile discuţiilor complexe mult în noapte. În noiembrie 2016, când a anunţat că va candida pentru al patrulea mandat de cancelar, Merkel a spus: "Este o decizie nu doar pentru campania electorală, ci pentru următorii patru ani (...) dacă sănătatea o va permite".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25