Mergi în vacanţă în Grecia sau Bulgaria cu maşina? Ai mare grijă la regulile rutiere, poţi rămâne fără maşină

Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels
Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels

Mulţi români preferă vacanţele cu maşina în Grecia şi Bulgaria. E de reţinut însă că regulile rutiere în aceste ţări pot fi ceva mai stricte decât în România. 

 

”În Grecia, o destinație foarte mult aleasă de către români, regulile de circulație sunt aceleași ca și în România, sancțiunile aproximativ identice, cu o completare că, în afară de sancțiunea în bani, există niște sancțiuni complementare. Și sancțiunile complementare chiar pot ajunge în situația în care să strice o vacanță. Dacă facem o parcare neregulamentară într-un loc care nu este amenajat pentru așa ceva, în afara sancțiunii, care este între 30 și 70 de euro, vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul pentru 20 de zile”, a declarat Adrian Lazăr, consultant transporturi rutiere, la Antena 3 CNN

Regulă critică în Turcia. "Altfel autorităţile nu o să permită ieşirea din ţară"

”Atunci când plecăm în Turcia, regulile sunt foarte importante. Se aplică o ștampilă, de către autoritatea de frontieră, pe care se completează și numărul de înmatriculare al vehiculului. Există obligația ca, la ieșirea din Turcia, când se încheie sejurul, să iasă același conducător auto cu același autovehicul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, controalele de frontieră inițial nu o să permită ieșirea”, mai spune consultantul în transporturi rutiere.

Ce se întâmplă dacă eşti prins fără vinietă în Bulgaria 

”Ca particularitate în Bulgaria ar fi că, dacă suntem depistați fără vinietă, nu se aplică amendă direct. Prima dată se aplică o taxă de conciliere. Dacă ne asumăm obligația de a părăsi teritoriul Bulgariei în acea zi, în care am fost opriți la control, vom primi o sancțiune foarte mică, aproximativ de două ori valoarea vinietei respective”, explică Adrian Lazăr. 

Marţi, ziua ideală de intrat în Grecia cu maşina 

"Vineri, sâmbătă, duminică şi luni se întâlnesc timpi de aşteptare mai mari faţă de marţi, miercuri, joi. Deşi marţi, statistic vorbind, este ziua cea mai lejeră de intrare în Grecia, observăm faptul că la ieşirea din Grecia foarte mulţi turişti îşi încheie sejurul. Şi atunci vedem cozi foarte mari la ieşirea din Grecia către Bulgaria, altfel încât există un flux normal al sezonului estival de intrare în Grecia, însă e un flux foarte mare de ieşire din Grecia. Şi atunci e bine să vii în Grecia marţi, dar nu e bine să ieşi din Grecia marţi" a explicat Dan Adrian Drăgan la Departe de România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel