Medic celebru: Putea fi salvat Gyuri? Nu neglijați aceste simptome

Un medic celebru rupe tăcerea după moartea lui Ioan Gyuri Pașcu. 

Iată ce afirmă medicul primar de la UPU Iași Tudor Ciuhodaru, într-un comunicat pentru DCNEWS: 

”Durerea precodială poate să lipsească, mai ales la diabetici iar în primele ore Ekg şi enzimele miocardice ce indică un infarct pot fi normale în 50% din cazuri. Toate atacurile de panică, episoade de anxietate paroxistică, pot fi diagnosticat ca atare doar după excluderea prin evaluare completă a oricarei alte cauze, în special pe cele cardiace. Expresia mort de frică nu e doar o expresie. Aşa că pe lângă durerea precordială clasică (durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărulşi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute) nu neglijaţi niciodată următoarele simptome nespecifice şi nu temporizaţi prezentarea la spital. Poate fi vorba de infarct miocardic.

1. Disconfort sau dureri la nivelul braţelelor, umerilor, gâtului sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteo-articulare.

2. Senzaţia de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

3. Greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice considerate drept consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive.

Riscurile cele mai mari le au bărbaţii de 45-55 de ani, sedentari, fumători, cu patologie cardiacă în antecedente, diabeticii şi cei cu valori mari ale colesterolului precum şi cei supraponderali. Variaţiile termice şi stresul pot constitui factori de risc suplimentari.

Pentru siguranţa dumneavostră vă recomandăm să respectaţi trei reguli simple:

1. Nu neglijaţi chiar şi simptomele nespecifice, orice întârziere a diagnosticului şi tratamentului poate fi letală

2. Chiar dacă nu sunteţi sigur că aveţi simptomele unui infarct miocardic este bine să consultaţi un medic şi să fiţi monitorizaţi la spital.

3. Evitaţi automedicaţia. Terapia după ureche în infarct este letală!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel