Marinari români, blocați pe o navă, în Libia: "Situaţie disperată"

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să facă demersuri pentru repatrierea a doi navigatori români aflaţi la bordul unei nave blocate de autorităţi după ce a ajuns în portul libian Misurata cu 90 de emigranţi la bord, salvaţi de pe mare.

Cei doi români se află la bordul navei Nivin, sub pavilion Panama, care în urmă cu cinci zile, în timp ce naviga către portul Misurata (Libia), venind din Italia, a fost notificată de Centrul de Căutare şi Salvare din Italia să se apropie de o ambarcaţiune suspectă ce se afla în zonă, pentru a acorda ajutor, în caz de nevoie. În ambarcaţiune se aflau 90 de migranţi care încercau să ajungă clandestin în Italia.

"Aceştia au urcat pe nava Nivin, dar când şi-au dat seama că se îndreaptă către Libia şi nu spre Italia, au devenit agresivi. Ulterior, în Portul Misurata, se pare că autorităţile nu i-au lăsat pe migranţi să coboare la ţărm, iar acum situaţia este complicată, nava neavând acceptul să se îndrepte către un alt port cu migranţii de la bord, consideraţi pasageri clandestini", se arată în comunicatul SLN.

"Suntem îngrijoraţi de soarta celor doi"

Referitor la situaţia de la bordul navei Nivin, reprezentantul ITF (Federaţia Internaţională a Transportatorilor) în România, Adrian Mihălcioiu, a precizat că cei doi marinari români sunt, în momentul de faţă, "într-o situaţie disperată, blocaţi la bord, fără o perspectivă clară, dacă autorităţile române şi firma de plasament prin care au obţinut contractul de muncă nu se implică".

"Familiile, dar şi noi, cu toţii, suntem îngrijoraţi de soarta celor doi ofiţeri români. Am apelat la Ministerul Afacerilor Externe care, prin autoritatea pe care o are, să încerce să îi repatrieze pe cei doi navigatori din Libia şi credem că responsabil cu plata repatrierii, pe lângă armator, este şi agentul de crewing. Cei doi navigatori au ajuns practic - fără voia lor într-o situaţie aproape fără ieşire, aceştia nefiind membri ai sindicatului", se mai arată în comunicatul de presă al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel