Maria Licciaridi, șefa mafiei napoletane, reținută pe aeroportul din Roma

Pexels
Pexels

Poliția italiană a arestat-o pe Maria Licciaridi, presupusa șefă a mafiei napoletane. 

Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli, relatează DPA şi La Reppublica, citate de Agerpres. Femeia a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea urma să plece în Spania pentru a-şi vizita fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Aceasta este suspectată de asociere cu mafia şi extorcări. Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei. Femeia, cunoscută ca "a piccerella" în dialectul local ("cea mică" ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Lider al mafiei din 1980

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia, astăzi în vârstă de 70 de ani, ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţine Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ea a fost deja condamnată. În 2009 a ieşit din închisoare după ispăşirea unei sentinţe de opt ani privare de libertate.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările 'Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra, potrivit dpa. 

Liderul 'Ndrangheta a fost prins în Spania

Bărbatul pe care autoritățile îl suspectau că este șeful clanului mafiot ’Ndrangheta, grupare criminală care controlează mare parte din comerțul de cocaină din Europa, a fost arestat în Spania.

Conform BBC, Domenico Paviglianiti era unul dintre cei mai vânați fugitivi ai Italiei și a fost reținut pe străzile Madridului, spun oficialii. Numit „capo di tutti capi”, bărbatul de 60 de ani fusese dat dispărut de doi ani.

’Ndrangheta este una dintre cele mai bogate grupări criminale care își are „sediul” în Calabria, în Sudul Italiei. Polițiștii l-au identificat pe fugitiv după o operațiune care a combinat forțele autorităților italiene și spaniole. Paviglianiti avea șase telefoane mobile, aproape 6.000 euro bani cash și documente false de cetățenie portugheze când a fost arestat marți, în timp ce ieșea din casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel